Gazete Vatan Logo

Dünya onları konuşuyor!

Fransız siyasetinin ana partileri Sosyalistleri ve Muhafazakârları devre dışı bırakan 39 yaşındaki Macron özel hayatıyla da dünya gündeminde... İşte Emmanuel Macron ve kendisinden 25 yaş büyük eşi Brigitte Trogneux'yün hikayesi...

Dünya onları konuşuyor!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için dün sandık başına giden Fransa, seçimi ikinci turda kazanmasına kesin gözüyle bakılan bağımsız aday Emmanuel Macron kadar, ‘müstakbel’ first lady’yi de konuşuyor. Emmanuel Macron’dan 25 yaş büyük eşi Brigitte Trogneux, sempatik tavırları ve sıradışı first lady portresiyle ilgi odağı haline geldi.

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalan ve şimdiden ikinci turda favori gösterilen 39 yaşındaki Emmanuel Macron, 2007'de kendisinden 24 yaş büyük Brigitte Trogneux ile evlendi.
ÇOCUKLARI OLMADI
Brigitte Macron'un bir önceki evliliğinden üç çocuğu bulunuyor. Macron çiftinin ise çocukları yok.
15 YAŞINDA TANIŞTILAR
Çift, Macron henüz 15 yaşındayken tanışmıştı.

‘NE YAPARSAN YAP SENİNLE EVLENECEĞİM!’

Çiftin ilişkisi, Macron’un Trogneux’nun yazdığı bir tiyatro oyununun okuldaki temsilinde rol almasının ardından başlamış. O dönem evli olan Trogneux aralarındaki çekimi, “17 yaşındayken Emmanuel bana ‘Ne yaparsan yap seninle evleneceğim’ demişti” sözleriyle anlatmıştı. Trogneux, “Yavaş yavaş benim bütün direncimi inanılmaz bir şekilde, sabırla kırdı” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

AİLESİ KARŞI ÇIKTI

Macron’un ailesiyse ilişkiye başta karşı çıkmıştı. Macron lise son sınıfı Trogneux’dan ayrılması için Paris’te okumuş fakat çift o dönem saatlerce telefonda konuşarak birlikteliklerini sürdürmüştü. Eşimden ayrılan Trogneux Paris’e taşınırken, Macron’un ailesi ilişkiyi zaman içinde kabul edince çift 2007’de evlenmişti.

İlk evliliğinden üç çocuğu ve yedi torunu olan Trogneux, bugün Macron’un sadece eşi değil, siyasi kariyerinde de danışmanı pozisyonunda. Macron’un siyasi kararlarında danıştığı çok az sayıda kişiden biri olduğu belirtiliyor. Trogneux, ‘Yürüyüş’ hareketinin seçim kampanyasında da aktif rol oynadı.