Gazete Vatan Logo

Bu zafer sadece peşmergenin!

Irak’ta Musul’un Şengal kenti, 1.5 yıllık IŞİD işgalinden 7.500 peşmergenin iki günlük operasyonuyla kurtarıldı. Barzani, “PKK yoktu, Şiiler yoktu. Şengal’i sadece peşmerge kurtardı, destan yazıldı” dedi.

Bu zafer sadece peşmergenin!

Musul’un 120 kilometre batısında bulunan ve yaklaşık 1.5 senedir IŞİD işgali altında olan Şengal kenti IŞİD’ten temizlendi. Peşmerge Komutanı ve aynı zamanda KDP Musul Sözcüsü olan Said Memuzini, Şengal’in bu sabah saatlerinde tamamen özgürleştiğini belirtti. Memuzini ‘Kent merkezinde Kürdistan bayrakları asıldı IŞİD bayrakları söküldü. IŞİD, şimdi Telafer ve Musul’a doğru kaçıyor. Bu sabah erken saatlerinde şiddetli geçen çatışmalarda yüzlerce IŞİD üyesi öldürüldü’ dedi.



İntikam alındı

Şengal operasyonu ‘Başkomutan’ Mesud Barzani’nin talimatıyla gerçekleştirildi. Barzani dün Şengal Dağı’na gidip burada askerlere seslendi. Peşmergelerin kanıyla destan yazıldığını açıkladı. Ezidi Kürtler’e yapılanların intikamının alındığını ifade eden Barzani, desteklerinden dolayı ABD’ye ve koalisyon üyelerine teşekkür etti. “Buradan Şengal’in kurtarıldığını müjdeliyorum” diyen Barzani, şöyle devam etti: “Bu destan kahraman peşmergenin kanıyla yazıldı. Ezidi kardeşlerimizin yalnız olmadığını bugün bir kez daha kanıtladık. Bütün Kürdistan onların yanında olduğunu ispat etti.”

Haberin Devamı



‘Kürdistan bayrağından başkasına müsaade yok’

Barzani, Şengal’in merkezinde yaptığı basın toplantısında da PKK militanlarının ve Şii Haşdi Şabi milislerinin operasyona katıldığı iddialarını yalanladı: “Peşmergenin dışında hiçbir güç bu operasyona katılmamıştır. Sadece peşmerge Şengal’i kurtarmış ve zafer elde etmiştir. Şengal’de Kürdistan bayrağı dışında hiçbir bayrağa müsaade edilmeyecektir. Başka güçler var olsaydı şimdiye kadar neredeydiler?”