Gazete Vatan Logo

Beyaz Saray sözcüsü: Siber saldırılar Çin'den

Cumhuriyetçi Trump’ın ABD’de 8 Kasım Seçimleri’nde kazandığı beklenmeyen zaferi Rusya’ya bağlamakta ısrarcı ABD medyası, Beyaz Saray Sözcüsü Earnest’ün de ‘kafasını karıştırdı.’

Beyaz Saray sözcüsü: Siber saldırılar Çin'den

Seçilmiş ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim başarısının arkasında Rusya olduğu suçlamalarına ilişkin gazetecilerin soruları yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, psikolojide ‘Freudyen dil sürçmesi’ nedeniyle açıklanabilecek bir yanlışa imza attı.

Amacının ‘doğruları sunmak’ olduğunu söyleyen Earnest, “Bu konuyla ilgili, seçimlerden bir ay önce istihbarat yetkilileri tarafından sunulan ve hemfikir olunan objektif veriler, siyasi sistemimizi bozmaya çalışan kasıtlı siber saldırıların Çin’le bağlantısını gösteriyor” dedi. Beyaz Saray Sözcüsü’nün bu sözleri nedeniyle şaşıran gazetecilerden birinin doğru duyup duymadığını sorması üzerine ise Earnest, söylediklerini düzelterek iddia edilen saldırıların Rusya ile bağlantılı olduğu suçlamasını bir kez daha yineledi. Ardındansa ‘konudan konuya atladıklarını’ belirterek ‘alengirli’ işini nedeniyle ‘dil sürçmesi’ yaşadığını söyledi.

Sigmund Freud’un ortaya koydu psikanaliz kuramına göre, bilinçaltına itilen düşünceler dil sürçmeleri ya da rüyalarla bilinç düzeyine çıkar.

Haberin Devamı