Gazete Vatan Logo

Dev Steam anketinin sonuçları açıklandı

Valve'ın sahip olduğu oyun platformu Steam'de olan verilere göre oyuncular, büyük çoğunlukta Windows 10 kullanıyorlar.

Dev Steam anketinin sonuçları açıklandı

Oyunseverlerin yakından tanıdığı platform Steam; düzenli anketler yaparak, kullanıcılarının donanımsal ve yazılımsal istatistiklerini inceliyor.

Geride bıraktığımız mart ayında yapılan anketlere göre kullanıcılar arasında en çok kullanılan işletim sistemi açık ara Microsoft'un Windows 10'u oldu.

Windows 7 kullanan üyelerin sayısı her ankette olduğu gibi bu ayda da büyük bir düşüş yaşadı. Bunun haricinde önemli olan gelişme ise Linux ve MacOS gibi işletim sistemini tercih eden kullanıcıların sayısının artmış olması.

En çok tercih edilen grafik kartları listesinde ise Nvidia'nın liderliği göze çarptı. Son zamanlarda ekran kartları fiyatlarındaki düşüşlerle birlikte oyunseverler ağırlıklı olarak orta segment olarak kabul edilecek ' Nvidia GeForce GTX 1060' ve 'Nvidia GeForce GTX 1050ti' ekran kartı modellerini tercih etti.

Bu listede Nvidia dışında kendisine yer bulabilen iki ekran kartı markası ve modeli ise AMD'nin orta altı segmentinde bulunan 'Radeon RX 580' ve Intel'in giriş seviyesindeki grafik kartı 'HD Graphics 4000' oldu.

Haberin Devamı