Gazete Vatan Logo

Dev elektrik kesintisi dünyada böyle yer aldı

Türkiye'de ülke çapında yaşanan elektrik kesintisi dünya basınında son dakika gelişmesi olarak yer buldu.

İngiltere'nin The Independent gazetesi, ülke çapında yaşanan elektrik kesintisinin kaosa yol açtığını belirtti. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere pek çok şehirde elektrik kesintisinin yaşandığını belirten gazete, problemin TEİAŞ kaynaklı olduğuna da yer verdi.

Türkiye'de yaşayan İtalyan bir gazetecinin Ankara'da arkadaşlarını güneş enerjisiyle çalışan şarj cihazlarına yönelttiği bilgisine yer veren The Independent, metro, tramvay ve Marmaray'ın çalışmadığı bilgilerini de okuyucularına aktardı.

***

Rus basınından Russia Today internet sitesi, Türkiye'deki elektrik kesintisini son dakika gelişmesi olarak okuyucularına aktardı. Yaşanan enerji krizinin, Türkiye'de son 15 yılda yaşanan en büyük elektrik kesintisi bilgisine yer veren RT, ülkedeki muhabirlerin olayla ilgili tweet'lerine yer verdi.

Russia Today, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun terör saldırısı ihtimaline yer veren açıklamasının da altını çizdi.

***

AP haber ajansı ise, abonelerine Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'de ülke çapında elektrik kesintisi yaşandığı bilgisini geçti. İstanbul ve diğer şehirlerde ulaşım ağlarını etkileyen kesintinin şehirlerde hayatı durma noktasına getirdiği belirten AP, resmi kaynaklardan yapılan 'teknik incelemenin yapıldığı' açıklamasına yer verdi.

Haberin Devamı