Gazete Vatan Logo

Denizle bayramlaştık!

Düşünce değişmedi ve ruhsuz mesajlarla bayram kutlandı

Bu bayram da düşünce değişmedi. Milyonlarca kişi tatil yörelerine akın etti. ‘Cep’ten yapılan ‘ruhsuz’ mesajlarla bayram kutlamaları yapıldı.

Ramazan Bayramı nedeniyle sahillere akın eden tatilciler özellikle Bodrum, Bozcaada ve Ölüdeniz’i tercih etti. Bu yörelerde oteller ve sahiller tamamen doldu. Bayramı tatilde geçirenler yakınlarıyla cep telefonlarından attıkları mesajlarla bayramlaştı. Bazı huzurevi sakinleri ise yakınlarının ziyarete gelmemesiyle buruk bir bayram geçirdi. Tatilcilerin bir bölümü pazartesi günü işlerinin başında olmak için yarın dönüş yolculuğuna çıkacak. Yetkililer tüm önlemlerin alındığını, yollarda onarım çalışmalarının durdurulduğunu, TEM’de kısa aralıklarla trafik ekiplerinin bulundurulacağı bildirildi.

Aşırı hızdan kaçının

İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli’nde, bayramın birinci ve ikinci günü oldukça hareketsiz olan TEM ve D-100 Karayolu ile İzmit-Yalova yolu olarak da bilinen E-130 Karayolu’ndaki hareketliliğin yarın öğlenden sonra başlayabileceği belirtiliyor. Ayrıca Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasındaki feribot iskelelerinde bu kez tersine bir yoğunluk yaşanacak. İDO, yine doldur-boşalt sistemiyle bekleme yapmaksınız 17 feribot çalıştıracak.

Sürücülerin aşırı hız ve sollamalardan kaçınmalarının yanı sıra özellikle viyadük ve köprü geçişlerinde çok dikkatli olmaları gerekiyor. TEM’den İzmit’e gelen sürücüleri en fazla sıkıntıya sokan noktalardan biri Kandıra turnikeleri girişi de olan Bekirdere Rampası’nın başlangıç noktasında yolun 3 şeritten 2 şeride düşmesi ve trafiğin yavaşlaması oluyor. TEM’in çok dikkat edilmesi gereken diğer noktaları ise Körfez-Hereke arasındaki Mağaraburnu mevkii, Dilovası Tünel çıkışı ve Dilovası rampasının tamamı. Bu noktalar en çok kaza olan bölgeler olarak biliniyor.

Ölüdeniz yoğunluktan kapandı

Tatilciler, Fethiye’nin Ölüdeniz beldesindeki Belcekız, Kumburnu plajları ile Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesindeki İztuzu Plajı’na akın etti. Hava sıcaklığının 37, deniz suyu sıcaklığının ise 29 derece ölçüldüğü Ölüdeniz’de denize girip güneşlenme fırsatı bulanlar heyecan yaşamak için de 1900 metrelik Babadağ’dan yamaç paraşütüyle atladır. Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Kumburnu Plajı’na girişte sabah saatlerinde uzun araç kuyrukları oluştuğunu bu nedenle plaja girişlerin öğlen kapatıldığını kaydetti.

Haberin Devamı