Gazete Vatan Logo

Demirtaş'tan Arınç'a gönderme!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa İl Kongresi’nde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yüklenen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Arınç’ın başbakan olmadığı için öfkesini kendilerinden çıkardığını ileri sürdü.

Bursa Kapalı Spor Salonu’ndaki Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa İl Kongresi için Bursa’ya gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreciyle ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yüklendi.

Arınç’ın başbakan olmadığı için öfkesini kendilerinden çıkardığını ileri süren Demirtaş, “Yaşını başını almış bir siyasetçi olarak Arınç’ın ergen çocuklar gibi öfkeli konuşmasının anlamı var mı? Üstelik kendisi hükümet sözcüsüdür. Başbakan yapmadılar ne yapalım. O da bizim sorunumuz değil. Şimdi birde çözüm sürecinden sorumluluğu elinden aldılar iyice öfkelenmiş durumda. Neredeyse çıkıp ‘çözüm sürecine gerek yok’ diyecek seviyeye gelmiş. Hükümet kendi içinde bu çelişkileri çözmelidir. Arınç’ın söyledikleri doğruysa, ortada bir mutabakat yoksa, sekretarya olmayacaksa, müzakere başlamayacaksa, çözüm sürecinde heyetler genişleterek adaya gitmeyecekse ve Arınç’ın kullandığı dil hükümetin ise o halde toplantılarda bize anlatılanlar nedir? Biz bu çelişkileri kusura bakmayın konuşacağız. Biz konuşunca ise HDP süreci bozuyor diyorlar. Kusura bakmayın süreç açık olacak. Nerede ne konuşulduysa halk bilecek. Kürt de bilecek Türk de bilecek. Herkes bilecek ki kimse kimseyi kandıramasın. Aldatamasın” dedi.

“BİZ ERMENEK’TEKİ AMCANIN YANINDA OLACAĞIZ”

Haberin Devamı

Son günlerde gündemde yer alan, Ermenek’te yırtık lastikli Recep Gökçe’yi örnek gösteren Demirtaş, “Biz kimden yana olacağız biliyor musunuz? Bugünlerde çok dolaşan bir fotoğraf karesi var. Bir tarafta yırtık lastikli ayakkabılı amca var. Bir tarafta ise saray var. İşte biz Ermenek’te o yırtık lastikli ayakkabıyı giyen amcanın yanında olacağız. Onun yırtık ayakkabısının sultanın sarayından daha değerli, daha kıymetli olduğunu unutmadan siyaset yapacağız. Halkla birlikte omuz omuza çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Partililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Demirtaş, daha sonra İstanbul’a gitmek üzere Bursa’dan ayrıldı.