Gazete Vatan Logo

Çok sert açıklama! 'Soğuk Savaş...'

NATO’yu Ukrayna krizinde çifte standart bir yaklaşım içinde olmakla suçlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, müttefik güçlerin krizi daha güçlü hale gelmek için kullandığı iddiasında bulundu.

Çok sert açıklama! 'Soğuk Savaş...'

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in sürekli Rusya’ya yönelik suçlamalarda bulunmasının Ukrayna’daki krizi NATO’nun dış tehdit unsurlarına karşı sanal bir ittifak aracı olarak kullandığı izlenimi oluşturduğu kaydedilen açıklamada, “Rasmussen Soğuk Savaş dönemindeki çatışmacı konuşma tarzıyla söylemlerine devam etmekte. Son dönemde NATO Genel Sekreteri’nden yapıcı herhangi bir demeç işitmedik.” eleştirisi getirildi.

'ÇİFTE STANDART YAKLAŞIM'

Rusya Dışişleri Bakanlığı çifte standart yaklaşımların bölgede güvenlik ve istikrarı tehdit ettiğine dikkat çekti.



Paris’te düzenlenen konferansta konuşan Rasmussen, Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesinin tarihi bir hataya dönüşeceğini ve ülkenin uluslar arası alanda izole edileceğini ifade etmişti. Rasmussen, “Ukrayna’da yaşanan gelişmelerde Rusya’yı geri adım atmaya zorluyorum. Doğu Ukrayna’ya doğru atılacak bir adım tansiyonu düşürmek yerine ciddi şekilde yükseltir…” uyarısında bulunmuştu.



Kırım’ı topraklarına katan Moskova, doğu Ukrayna’da yaşanan gelişmelerin barışçıl yollarla çözüme kavuşmasını istiyor. Doğu Ukrayna’ya hafta sonunda ayaklanan Rusya yanlısı gruplar Donetsk ve Lugansk kentlerinde kamu binalarını işgali sürdürüyor.

Ülkenin Rusça konuşan kesimle Batı arasında ikiye bölündüğünü savunan Moskova 25 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi anayasa değişikliği yapılmasını ve federal bir yapıya geçilmesini savunuyor.

Haberin Devamı