Gazete Vatan Logo

Ticaret Bakanlığı 2 bin 500 personel alacak! KPSS’den en az 70 puan şartı var! İşte başvuru şartları!

Ticaret Bakanlığı duyurdu! 2 bin 500 personel alınacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, açıktan atama usulü sözleşmeli muayene memuru, gümrük muhafaza memuru ve büro personeli alınacak. Başvuru yapacak adayların KPSS’den en az 70 puan almış olmaları ve ilanda istenen eğitim şartını taşımaları gerekiyor. Peki, Ticaret Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır Ticaret Bakanlığı memur alımı şartları!

Ticaret Bakanlığı 2 bin 500 personel alacak! KPSS’den en az 70 puan şartı var! İşte başvuru şartları!

Ticaret Bakanlığı personel alımı Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan ilana göre, Ticaret Bakanlığı’nın merkez ve bölge müdürlüklerine 200 muayene memuru, 1300 gümrük muhafaza memuru ve 1000 büro personeli alınacak. Başvurular dijital ortamda 21- 30 Kasım 2022 tarihleri arasında saat 17:00’a kadar alınacak.

TİCARET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sınava başvurmak isteyen adaylar, Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden başvurularını gerçekleştirecek. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek.

TİCARET BAKANLIĞI MEMUR ALIMI ŞARTLARI!

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre sınava katılma şartları şu şekilde:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1987 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.),

c) En az dört yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokulların hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, uluslararası ticaret ve finans, finans ve bankacılık, gümrük işletme ile muhasebe ve finans yönetimi bölümlerinden ya da bunlara denkliği/eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak, (Adayların, söz konusu bölümlere denk/eşdeğer sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış denklik/eşdeğerlik belgelerini jpeg formatında tarayarak başvuru sistemine eklemeleri gerekmektedir.),

Haberin Devamı

d) ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, KPSS P3 puan türünden 70 (yetmiş) ve üzeri puan almak.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN