Gazete Vatan Logo

Bu sözlerle AKP'den istifa etti!

İşte istifa açıklaması...

İzmir Milletvekili İlhan İşbilen Ak Parti’den istifa etti. ‘Hocaefendi’ye bugün yapılan hakaretleri ömrüm boyunca duymadım’ diyen İşbilen, İçişleri Bakanı Ala’nın Gülen’i eleştirdiği konuşmasını ‘tiksinti verici, mide bulandırıcı’ diye niteledi.

AK Parti’de dershanelerin kapatılması tartışmasıyla başlayıp 17 Aralık operasyonuyla devam eden istifa furyasına dün yeni bir isim daha eklendi. İzmir Milletvekili İlhan İşbilen dün bir basın toplantısı düzenleyerek AK Parti’den istifa ettiğini açıkladı. İşbilen’in istifasıyla, AK Parti’den aralık ayı başından bu yana ayrılan milletvekili sayısı 9’a ulaştı. İktidar grubunun TBMM’deki sandalye sayısı da 318’e düştü. İstifasını açıkladığı basın toplantısında hükümete ağır eleştirilerde bulunan İşbilen “Sayın Cumhurbaşkanı’nın da ifade etti gibi ülkemiz adeta türbülansa girmiş uçak gibi sallanıyor” dedi.

Anket

AK Parti'de istifaların devam edeceğini düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır
Fikrim yok






Dershanelerle ilgili düzenlemeyi kasım ayında eleştirdiğini, bu konuda Başbakan’dan da bir davet beklediğini belirten İşbilen, şunları söyledi: “Ancak Başbakan’dan beklediğim cevap gelmedi. Bu süreç içinde her şeye rağmen belki Fetullah Gülen Hocaefendi ile Sayın Başbakan arasında diyaloğa vesile olurum diye bekledim. Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yönelik akıl, insaf, vicdan ve insanlık dışı itham ve hareketler artarak sürüyor. Haşhaşi, çete reisi, alim müsveddesi, sahte veli, yalancı peygamber, kaset şantajcısı, telekukahçı, paralel devletin başı...Daha neler neler...”

İşbilen, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Fethullah Gülen’e yönelik eleştirilerini değerlendirirken ise “Kim olduğu şüpheli eski bürokrat, yeni bir siyasetçi! Fetullah Gülen Hocaefendi’ye tiksinti verici, mide bulandırıcı bir konuşma yapabildi. Elbette kimin kim olduğu bir gün ayan beyan ortaya çıkacak” dedi.

Devletteki asıl oligarşik, paralel yapıyı gizlemek ve yolsuzluğu örtbas etmek için hizmet hareketine paralel devlet yaftası yapıştırılmaya çalışıldığını savunan İşbilen, şöyle devam etti: “Muhterem Hocaefendi ile 2 aydır telefonla bile görüşmedim. Önceki görüşmelerimizde bana ısrarla söylediği partiden ayrılmamamdı. Bugüne kadar sabırla partide kalmaya çalıştım. Ancak yakın dostlarım bile ‘Hizmet camiasına bu kadar ağır saldırılara rağmen hala partide kalacak mısınız?’ diyerek bana ağır sitemde bulundular.

‘Evime dinleme cihazı konuldu’

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından kendisi ve yakınlarının ağır baskılara maruz kaldığını söyleyen İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, şunları kaydetti: “Zulümler, takibatlar, fişlemeler, tasallutlar öyle bir noktaya ulaştı ki; partinin bir milletvekili olmama rağmen evime dinleme cihazı konuldu, eşimin ve kız kardeşinin kurduğu vakıf baskılara maruz bırakıldı. Artık AK Parti’de bulunmamın bir anlamı kaldığını, bu partinin çatısı altında var olma sebebimin ortadan kalktığını düşünüyorum. Gelinen vahim aşamada, kendi vicdani kararımla istifa ediyorum. Allah’dan ülkemizi bir an önce bu kaostan kurtarmasını diliyorum.” İşbilen, bundan sonra kendisinin AKP’li milletvekili arkadaşlarıyla görüşmesinin engelleneceğini de iddia etti.

‘Başbakan Gülen’le görüşmek istedi’

Gülen cemaatini hedef alan söylemlerin nedeninin yolsuzluk operasyonları olduğunu da savunan İşbilen, “Bunca hakaret, tevzirat ve iftiraların sebebi neydi? Başbakan Erdoğan daha geçen yıl Mayıs ayında ABD’de Hocaefendi ile görüşmek istemedi mi?” diye sordu.

İŞBİLEN KİMDİR?

İşbilen'in Meclis albümündeki özgeçmişi şöyle:
İlhan İşbilen, 1 Nisan 1946'da Edirne Uzunköprü'de doğdu. Babasının adı Muharrem, annesinin adı Kadriye'dir.
Sanayici, İş Adamı; İzmir İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi İşletme Bölümünü bitirdi.

Kamu görevlisi olarak birçok kurumda çalıştı. Manisa Maliye Muhasebe Yüksek Okulu Genel Sekreterliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreter Vekilliği görevlerinde bulundu. Akyazılı Eğitim Vakfı, Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonunda Genel Müdür olarak görev yaptı. Asya Finans Ortaklığı ve Bankanın Murakıplığı ve Türkter Tersanesinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Ufuk Mayna Denizcilik Limited Şirketi ile Cezayir'de Türk Maritime Limited Şirketi ve Tersanesini kurdu. EVYAP Holding Yönetim Kurulu Üyesidir. Türk Maritime Yönetim Kurulu Başkanlığı, Oruç Reis Denizciler Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği bulunmaktadır.
Orta düzeyde İngilizce bilen İşbilen, evlidir.




Haberin Devamı