Gazete Vatan Logo

Birinci sırada Suriye var!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarınki görüşmelerinde ele alacakları konulardan birinin, Suriye'deki operasyonları kapsamında yapılacak askeri koordinasyon olacağını söyledi.

Birinci sırada Suriye var!

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın başkent Moskova'da gerçekleştireceği görüşmenin ana gündem maddeleri hakkındaki bir soruya yanıt veren Kremlin Sözücüsü Peskov, "(Suriye'deki) siyasal çözüm ve askeri görevler sırasındaki koordinasyon. Türk askerlerin Suriye'de askeri bir operasyon düzenlediğini biliyorsunuz, Rus askerlerin de burada Suriye ordusunu desteklemek için eylemlerini sürdüğünü de biliyorsunuz. Bu durum, çok yakın bir işbirliği ve koordinasyon gerektiriyor" dedi.

Peskov, "Şüphesiz, Ankara büyükelçimiz Andrey Karlov'un öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmanın nasıl ilerlediğinin de görüşmede önemli bir yeri olacak" diye de ekledi.

'HER İKİ TARAFTAN DA NEREDEYSE TÜM BAKANLAR TOPLANTIDA YER ALACAK'

Putin ve Erdoğan'ın başkanlık yapacağı Rus-Türk Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantıda her iki taraftan da neredeyse tüm bakanlar kurulunun yer alacağını belirten Peskov şöyle devam etti: "Gündem hayli yoğun olacak: taraflar, ticari ve ekonomik işbirliğini, Türk Akımı ve Akkuyu gibi mega projelerin gerçekleştirilmesini tartışacak. Malum krizli dönemin ardından ilişkilerin normalleşme sürecinin ilerletilmesi ve tüm işbirliği formatlarında tarafların 'saatlerinin birbirine göre ayarlanması' da masadaki diğer konular olacak."

Haberin Devamı