Gazete Vatan Logo

Bir şarkıydın Berkant...

Eşine en son "Seni Seviyorum" demiş...

Bir şarkıydın Berkant...

‘Samanyolu’ şarkısı ile Türk halkının gönlünde yer eden Berkant, yaşamını yitirdi. Sanatçının eşi Engin Akgürgen: “Ölmeden önce benimle ve hayranlarıyla vedalaştı. Bana söylediği son söz ‘Seni seviyorum’ oldu.”

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Sanatçı Berkant Akgürgen (74), dün sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sanatçının ölümüyle ilgili eşi Engin, oğulları Övgü ve Öykü Akgürgen, doktoru Kardiyoloji Uzmanı Dr Deniz Şener, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez bir basın toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Sönmez “ 40 gündür misafirimiz olan Berkant’ı yitirdik. Biz yıllarca kalp hastalığı yönünden takip ediyorduk. 40 gündür sadece hayati ihtiyaçlarını karşılayabildik. Kanseri tedavi edilemeyecek boyuttaydı” dedi.
Bir şarkıydın Berkant...
Berkant’ın eşi Engin Akgürgen ise ailece sanatçıyla vedalaştıklarını belirterek “En son ’Seni seviyorum’ dedi ve ondan sonra da yoğun bakıma girdi” dedi. Berkant’ın cenazesinin yarın saat 11.00’de Cemal Reşit Rey’de yapılacak törenin ardından Teşvikiye Camii’nden kaldırılacağı belirtildi.

İstiklal Marşı’ndan sonra en çok bilinen şarkıydı

- Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (Müyorbir)’in Başkanı Ahmet Koç: Durumu iyice kötüleşmişti. Uzun süredir beklediğimiz bir şeydi. Türkiye’de İstiklal Marşı’nın sonra en çok bilinen şarkı Samanyolunun efsanevi ismiydi. Müyorbir’in de çok değerli üyesiydi..
Bir şarkıydın Berkant...
- Selçuk Ural: O sadece şarkı söyledi başka bir şey yapmadı. Hem de çok güzel söyledi. Şimdi konser yapacağız. Berkantımızı anacağız. Bu mesleğin çınarlarından biri devrildi.

- Ali Kocatepe: Artık Berkant yok. Onu Samanyolu’na gönderdik. Başımız sağ olsun...

- Sezen Cumhur Önal: Türk dilini Batı müziğine uygulamaya başladığımızda o kadar güzel şarkılar söyledi ki... ’Senin sesin o kadar güzel olmasaydı ben şarkı yazamazdım’ derdim. Çok üzgünüm çok.

- Gülben Ergen: Berkant’ın gidişiyle siz de çocukluğunuza dair uğurladınız mı bazı duygularınızı? Yoksun kaldınız mı? İşte o giden sanatçı...

- Tülay Özer: Gittikten sonra ne söyleseniz boş. İnsanlar yaşarken kıymetini bilmek lazım. Berkant benim çok yakın çok sevdiğim dostumdu sevgili eşi Engin de öyle. O kadar sıkıntılar çekti ki belki de bu sıkıntılar nedeniyle hastalığı yerleşip ölümüne neden oldu.

- Reyhan Karaca: Türk pop müziğinin kilometre taşı Berkant’ı kaybettik. Nurlar içinde yatsın..

- Radyo programcısı Hakan Eren: Çağlayan Memorial Hastanesi’nde yaklaşık 1 aydır tedavi görüyordu. Berkant’ı sürekli ziyarete gidiyordum, en son cuma günü gittiğimde durumunun ağırlaştığını öğrendim ve yanına giremedim. O gün eşiyle konuşmuştuk, durumunun kötü olduğunu söylemişti.

EŞİ VE BÜYÜK OĞLUNDAN DOKTORLARA TEŞEKKÜR

Akgürgen, "Çok zor bir durum konuşmakta aslında çok zorlanıyorum ama Bingür Hocama, Deniz Hocama teşekkür etmek istiyorum. Her zaman söylüyorum onların çok iyi doktor olduğunu herkes biliyor ama ne kadar iyi insan olduklarını da bilsinler istiyorum. Her zor anımızda yanımızdaydılar. Ben kendilerine minnettarım. Teşekkür ediyorum sizlere. Biz sanatçılar bir aileyiz. Onlar da abilerine görevlerini yaptılar teşekkür etmek istiyorum " diye konuştu.

Berkant’ın büyük oğlu Öykü Akgürgen ise "Böyle bir durumda konuşmak oldukça güç. Çok zor bir gün yaşıyoruz. Uzun süredir yaklaşık 3 - 4 aydır çok zor günlerimiz oldu. Ama ben de Sayın Deniz Hoca’ya Sayın Bingür Hoca’ya teşekkür etmek istiyorum. Kendileri babama 2000 yılından bu yana büyük özenle bakıyorlardı. Ailem adına kendilerine teşekkür etmek istiyoruz" diye konuştu.

"KANSERİ TEDAVİ EDİLEMEYECEK BOYUTTAYDI"

Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ise "Bu sabaha karşı 40 gündür misafirimiz olan Berkant’ı yitirdik. Müzik dünyasında bir dönem kapandı diyebiliriz. Biz yıllarca kalp hastalığı yönünden takip ediyorduk. Daha sonra bir başka hastaneden kanser tedavisiyle tedavi edilmekteyken evine gönderilmişti. 40 gündür sadece hayati ihtiyaçlarını karşılayabildik. Kanseri tedavi edilemeyecek boyuttaydı. Aile de bu süreci sabırla talere etti. Ben bütün müzik dünyasına ve aileye hepsine tek tek baş sağlığı diliyorum. Her zaman bu hastanenin onların evi gibi olduğunu bilsinler" dedi.

Sanat dünyasında bir vefasızlık olup olmadığı sorusuna ise Berkant’ın doktoru Deniz Şener yanıt verdi. Şener, "Çok yakın dostları sanat camiasından pek çok kişi geldiler telefon ettiler. Bütün topluma malolmuş bir kişi. Hiçbir zaman yeterli olduğunu söylemek mümkün değil. Böyle olunca tabii ki bir eksiklik hissediyoruz" diye konuştu.

"CİDDİ BİR AKCİĞER TÜMÖRÜ VARDI"

Kardiyoloji Uzmanı Doktor Deniz Şener, "Berkant’ı bu sabah saatlerinde kaybettik. Hepimizin başı sağolsun. Çok sevdiğimiz bir sanatçıydı, özellikle bizim neslimiz onu hep hatırlayacak " dedi.

Dr. Şener, şöyle konuştu:

"Berkant’ın maalesef tedavisi mümkün olmayan ciddi metastaz yapmış bir akciğer tümörü vardı ve vefatının nedeni de buydu. Kendisi kalp ve böbrek hastasıydı ama bunlarla başa çıkıp, direniyor ve hayatını sürdürüyordu. En son birkaç ay önce, hızla kötüleşen ve yaygın metastazlarla birlikte giden, genel destek tedavisi amacıyla hastanemize yatırıldı. Son 50 gündür hastanemizde tedavi altındaydı.Bilinci hiç kaybolmadı hep yerindeydi. Sevenleriyle özellikle eşiyle son günlerde vedalaştı. Genel durumu kötü olduğu için yoğun bakıma alındı ve hemen akabinde de bu sabah kaybettik."

ÇARŞAMBA GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Basın toplantısına katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise Berkant’ın cenazesinin Çarşamba günü saat 10.30’da Zincirkuyu’daki Gasilhane’den alınacağını belirtti. Sarıgül, "Çarşamba günü saat 11.00’de Cemal Reşit Rey’de tören başlayacak Samanyolu şarkısıyla sevgili Berkant’ a son görevimizi yapacağız. Oradan sonra Teşvikiye Camii’ne geleceğiz. Sonra Karacaahmet’e gideceğiz. İkindi namazıyla akşam namazı arası dini görevimizi yerine getireceğiz. Sevgili Berkant’ı ölümsüzleştireceğiz. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

"BERKANT’IMIZI ANACAĞIZ"

Bu arada vefat haberi üzerine hastaneye gelenler arasında şarkıcı Selçuk Ural da vardı. Ural, "O sadece şarkı söyledi başka birşey yapmadı. Hem de çok güzel söyledi. Yalnız benim ağrıma giden şu. Ben iki aydır basını ayağa kaldırdığım zaman gösterseydiniz belki şimdi bu ilgiyi aşka şeyler olurdu. Sezen Aksu’ya buradan teşekkür ediyorum. Şimdi konser yapacağız. Berkant’ımızı anacağız. Adnan Şenses’e çok teşekkür ediyorum. Bu mesleğin çınarlarından biri devrildi" dedi.

Eşi Engin Akgürgen ise "O hep aramızda yaşayacak. Ben başkanımızla konuştum. İsmi bir yere verilecek. İki tane aslan gibi oğlu var. Onun ismi her zaman yaşayacak. Samanyolu yaşayacak" ifadesini kullandı. Selçuk Ural Berkant ile konser verdiklerini ve sağlık durumundan ötürü ilk olarak Berkant’ı sahneye çıkardıklarını kaydetti. Berkant ile çok eski arkadaş olduklarını belirten Ural, "Son üç konsere çıkamadı. Daha çok projelerimiz vardı " diye konuştu.

Haberin Devamı