Gazete Vatan Logo

Avrupa'ya "terörist" dedi

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, İspanyol El Mundo gazetesine verdiği röportajda Avrupa'nın Yunanistan'a olan yaklaşımını "terörizm" olarak niteledi ve Yunanistan'ın iflasına izin verilirse trilyonlarca doların kaybedileceğini söyledi.

İspanyol El Mundo gazetesine konuşan Varufakis, "Yunanistan'a yaptıkları şeyin adı var: Terörizm. Neden bizi bankaları kapatmaya zorladılar? İnsanları korkutmak için. Ve mesele terör yaymak olduğu zaman, bu terörizm olarak bilinir" dedi.


Varufakis, Yunan halkı referandumda AB'nin yeni mali kurtarma paketine 'hayır' dese bile neden anlaşmanın imzalanmasına kesin olarak baktığı sorusuna ise, "Anlaşmaya varamamak iki taraf için çok zarar verici olur. Oylama, Yunanistan'ın Avrupa'nın mali kuru Euro'da kalıp kalmayacağını belirleyebilir." cevabını verdi.



Maliye Bakanı, "Eminim ki Yunanistan için olduğu kadar Avrupa için de çok fazla risk var. Eğer Yunanistan iflas ederse, trilyon dolarlar kaybolacak. Bu çok fazla para ve Avrupa'nın buna izin verebileceğine ihtimal vermiyorum" yorumunu yaptı.