Gazete Vatan Logo

Apple yalanladı, Türk hackerlar kanıtladı

Apple, bir Türk hacker grubunun 200 milyonu aşkın iCloud hesabını ele geçirdiğine dair iddiayı yalanladı. Ancak Türk hackerlar bu kez Amerikan medyasına ellerindeki şifrelerden gönderdi. ABD’li gazeteciler şifrelerin gerçek olduğunu açıkladı

Apple yalanladı, Türk hackerlar kanıtladı

Turkish Crime Family isimli bir Türk hacker grubu, iPhone ve iPad gibi ürünlerde kullanıcıların hesaplarını yönetmek için kullandıkları iCloud şifrelerinden milyonlarcasını ele geçirdiklerini geçen hafta duyurmuştu. İlk başta ciddiye alınmayan bu iddia, grubun 7 Nisan’da uzaktan erişimle 200 milyon kişinin hesabını sıfırlayacağız tehdidiyle korkutucu bir boyut kazandı. 7 kişi oldukları belirtilen Türk hackerlar adam başı 75 bin dolar fidye istiyorlardı. NBC televizyonu iddiayı Apple’a sordu. Apple’dan bir yetkili, iCloud ve Apple ID dahil olmak üzere hiçbir sistemlerinin hacklenmediğini, sızan eposta adreslerinin ve parolalarının “ele geçen diğer üçüncü parti hizmetlerden alınmış gibi göründüğünü” söyledi. Apple’ın ‘hacklenmedik’ açıklaması üzerine bu kez Türk hacker grubu ellerinde şifrelerden yüzlercesini Amerikan medya organlarına ‘Deneyin ve doğru söylediğimizi görün’ diye servis etti. ABD’li gazeteciler şifreleri denediklerinde hesaplara rahatlıkla erişebildiklerini gördü.

Fortune dergisinin haberine göre hacker’lar, daha önce LinkedIn sosyal ağının hacklenmesiyle ortaya çıkan verileri ve diğer büyük hacklemelerle elde edilen verileri toparlamış olabilir.

Haberin Devamı

FBI onları arıyor

Bu şüphenin nedeni, sızan eposta adreslerinin ve parolaların, 2012’deki Linkedin hackindekiyle eşleşmesi. Apple her şeye rağmen durumu yakından takip ettiğini ve “kullanıcı hesaplarına izinsiz erişimi engellemek üzere aktiviteleri yakından izlediğini” söylüyor. Bunun yanında firma, FBI ile çalışarak grubun kimliğini ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Hesabınızın çalınmış olup olmadığını anlamak için https://haveibeenpwned.com/ adresini ziyaret edip sorgulama yapabilirsiniz.