Gazete Vatan Logo

Ankara'da büyük patlama

Başkent Ankara'da son beş ayda üçüncü kez saldırı düzenlendi. Bu kez Ankara'nın kalbi Kızılay'da dün akşam bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 34 kişi öldü, 125 kişi yaralandı. Ölenlerden ikisinin saldırganlar olduğu düşünülüyor.

Ankara'da büyük patlama

Ankara Kızılay'daki terör saldırısının olduğu noktada savcının ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor.
Ankara Valiliği patlamanın TSİ 18.45'te Güvenpark'ta meydana geldiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre, olay yerinde 30, hastanede de 4 kişi hayatını kaybetti. Müezzinoğlu, yaralılardan 19'unun durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Saldırının ardından çok sayıda araç olay yerinde alev aldı. Çevredeki birçok bina da zarar gördü. Şiddeti çok yüksek patlamanın, uzak mesafelerden de duyulduğu belirtildi.
Polis ekiplerince olay yeri yakınına yaya ve araç girişine izin verilmezken, bölgeye girmeye çalışan vatandaşlar da uzaklaştırıldı.
Polis helikopterinin devriye uçuşu yaptığı bölgede, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Olay sonrası patlama bölgesine yakın birçok iş yerinde maddi hasar oluştu. Bölgedeki, yoğun güvenlik önlemleri sürüyor.
CENAZELER ADLİ TIP KURUMU'NDA
Kızılay Meydanı, Güvenpark otobüs duraklarında yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Keçiören Adli Tıp Kurumu'na getirilmeye başlandı.
Ankara'da yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin cenazeleri Keçiören Adli Tıp Kurumu'na getirilmeye başlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen savcıların incelemelerini tamamlamasını ardından cenazeler, cenaze araçlarıyla Keçiören Adli Tıp Kurumu'na getiriliyor.
Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi, saldırıda hayatını kaybedenlerin getirildiği adli tıp kurumu bahçesine taziye çadırı kurdu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kızılay Meydanı'nda yaşanan patlama sonrası güvenlik zirvesini toplayacak.
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, Kızılay Meydanı Güvenpark'ta yaşanan patlama sonrası Çankaya Köşkü'nde ilgili bakanların katılımıyla güvenlik zirvesini toplayacağı öğrenildi.
NUMUNE HASTANESİ YARALILARIN İSMİNİ AÇIKLADI
Ankara Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan 34 yaralının listesi ise şöyle;

Haberin Devamı

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Ankara Valiliği "13.03.2016 Pazar günü saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Parkta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 23, hastaneye götürülürken 4 olmak üzere toplam 27 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 75 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz"

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanlığı Kızılay'da meydana gelen patlamanın ardından Ankara'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını duyurdu.
Türk Kızılayı da Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak kan stoklarının yeterli olduğunu bildirdi.
Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı yetkilileri Ankara'da meydana gelen patlama sonrası kan stoklarının yeterli olduğunu kaydetti.
RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nca (RTÜK) Başkent Ankara’da teröristlerin ilk belirlemelere göre bombalı araçla gerçekleştirdiği ve 27 kişinin hayatını kaybetmesine, 75 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi. RTÜK’ten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:
"6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 7 nci maddesinde ’Milli Güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda’ geçici yayın yasağı getirilebileceği öngörülmektedir. 13 Mart 2016 tarihinde Ankara’da meydana gelen patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili olarak Başbakanlığın 13.03.2016 tarih ve 00915 sayılı yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür. Anılan patlamaya ilişkin olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun’da ve diğer Kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulması gerekmektedir. Bu çerçevede, yayın yasağının kapsamı; patlamaya/olaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir."

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Araçların yandığı bilgisi alınan bölgeye güvenlik güçleriyle ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Görgü tanıkları patlamanın saat 18.35’te Güvenpark yakınında meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu söyledi. Bölgedeki araçlarla bazı binalar hasar gördü.

Patlamanın 17 Şubat saldırısının yapıldığı Devlet Mahallesi'ne yaklaşık 2 kilometre mesafede olan Ankara'nın en merkezi yeri olan Kızılay'da, Başbakanlık ve bakanlık binalarına birkaç yüz metre mesafede meydana geldiği bildirildi.

Türk Kızılayı: Ankara'da meydana gelen patlama ile ilgili olarak kan stoklarımız yeterlidir

Çok sayıda ölü var
Ankara'da meydana gelen patlamanın, Güven Park'ın karşısındaki Atatürk Bulvarı'nın tam göbeğinde meydana geldiği bildiriliyor. Patlamanın nedenin bombalı araç olduğu tahmin ediliyor.
Bir araçın durakta bekleyen EGO otobüsünün yanında ibfilak ettiği belirtiliyor.
Otobüsün içinde çok sayıda yolcu olmadığı ancak, durakta bekleyen çok sayıda yolcunun patlamadan etkilendiği belirtiliyor.
Yaralıları hastaneye yetiştirilmeye çalışıyor.
Patlama noktasında olay yerinde 5 cansız beden olduğu görüldüğü belirtiliyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Yollar tamamen trafiğe kapatıldı

Olay yerinden alınan bilgilere göre;
Daha önce Ankara'da yaşanan patlamada kullanılan araca benziyor. Olay yerindeki aracın parçaları toplanıyor. Çok sayıda güvenlik ekibi olay yerine gitti.
Şu an için ölü ve yaralı sayısının tam olarak ne olduğu bilinmiyor. Başka bir bomba ihtimaline karşı bölge boşaltılıyor. Ne yazık ki çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiği söylenebilir.
Terör saldırı olma ihtimali yüksek deniliyor.
Onlarca araç hurdaya dönmüş durumda.
284 numaralı bakanlıklar otobüsü tamamen yanmış durumda.
Vatandaşlar henüz tam olarak tahliye edilmiş değil.
Görgü tanıklarının patlamayla ilgili açıklamalarına göre sesin çok büyük olduğu söylendi.
Bölgede ikinci bir patlama şüphesi nedeniyle olay yeri boşaltıldı.
BOMBALI ARAÇLA TERÖR SALDIRISI
Ankara'yı sarsan patlamanın bomba yüklü bir araçtan kaynaklandığı bildiriliyor. Bu bilgi haber kanallarından son dakika olarak geçti. Henüz resmen doğrulanmış değil.