Gazete Vatan Logo

AKP kurucusu CHP'ye geçti!

İzmir’de AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan, 2011 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu (KONFED) Genel Başkanı Mehmet Aydoğan, partisinden istifa ederek CHP’ye geçti.

İzmir’de Şubat ayı başında düzenlediği ’Konya Kültür ve Sanat Günleri’nin açılışında AK Parti, CHP, MHP ve SP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adaylarıyla el ele tutuşarak verdiği birlik ve beraberlik pozuyla Türkiye gündemine oturan KONFED Genel Başkanı Mehmet Aydoğan, kurucusu olduğu AK Parti’den istifa etti.



CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in yakasına altı oklu rozeti taktığı Aydoğan, partiden kopuş nedenlerini şöyle anlattı:
"İzmir’de 39 yıldır STK başkanıyım. İzmir’de AK Parti’yi kuranlardan biriyim. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, partinin kurucuları listesinden adımı sildirdi. Emniyet’e başvurarak hakkımı aradım. Bu vefasızlık beni çok kırdı. KONFED’i arka bahçeleri olarak görüp bu dışlanmışlığı yaşatmaları beni çok üzdü.




Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının yanı sıra vefasızlık nedeniyle ayrıldım. Uluslararası projeler yapan bir STK’yız. CHP’li belediyeler bize hep destek oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tecrübelerimden yararlanmak istediğini söyledi. Ben de kabul ettim. CHP’ye hizmet etmekten gurur duyorum."



Anket

İki farklı siyasi parti arasındaki bu geçişleri samimi buluyor musunuz?

Evet
Hayır
Fikrim yok






Aydoğan, dün İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu havalimanında karşılayıp tüm programlarına katıldı.

Haberin Devamı