Gazete Vatan Logo

ABD Savunma Bakanı istifa etti!

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel görevinden istifa etti. İstifayı kabul eden Başkan Obama, yerine yeni bir isim atanıncaya kadar Hagel'ın görevini sürdüreceğini söyledi.

ABD Savunma Bakanı istifa etti!

Hagel'in istifasını kabul eden Başkan Barack Obama, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

İstifa kararı için zorlandıklarını söyleyen Obama, "Son 2 yıldır Hagel ile çalışmış olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

New York Times'da yer alan Helene Cooper imzalı makalede, Hagel'ın istifasının Başkan Obama'nın Senato'da Demokratların çoğunluğunu kaybettikten sonra verdiği ilk fire olduğu belirtildi.

İSTİFA NEDENİ IŞİD Mİ?

İsmi açıklanmayan bir yetkili, 68 yaşındaki Chuck Hagel'ın istifasını IŞİD'in oluşturduğu tehdide karşılık verecek kapasiteye hakim kişi değil.

Irak Savaşı hakkında şüpheleri bulunan bir Cumhuriyetçi, Hagel'ın Afganistan'dan çekilmeyi ve küçülen Pentagon bütçesini yönetmek için Savunma Bakanı olduğunu belirtti.

İSTİFA MI, KOVULDU MU?
İsminin açıklanmasını istemeyen bir görevli, "gelecek birkaç yılın farklı bir yaklaşık gerektireceğini" belirtti. Hagel'ın kovulmadığı konusunda ısrarcı olan yetkili, Savunma Bakanı'nın Başkan Obama ile istifa görüşmelerine 2 hafta önce başladığını ve her ikisinin de Hagel'ın görevden ayrılmasına mutabık olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

ÜÇ İSİM VAR

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'ın boşaltacağı koltuk için Michele Flournoy, Jack Reed ve Ashton Carter'ı ismi geçiyor. Obama'nın kabinesindeki tek Cumhuriyetçi olan Chuck Hagel, 2013'de bu göreve getirilmişti.

Chuck Hagel'ın istifasını, Başkan Barack Obama basın toplantısıyla resmen duyurdu