Gazete Vatan Logo

19 bin konutluk dönüşüm projesine 24 ilden talep

Sur Yapı’nın Antalya Kepez-Santral bölgesinde başlayacağı 19 bin konutluk dev dönüşüm projesinde ön talep süreci başladı. 24 ilden talep gelen projenin inşaatı Haziran’da başlayacak

19 bin konutluk dönüşüm  projesine 24 ilden talep

Sur Yapı, Antalya Kepez-Santral bölgesinde yeni bir şehir inşa ediyor. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak 1.3 milyon metrekarelik alanda yaklaşık 19 bin konut yer alacak. Projede konutların yanı sıra kültürel alanlar, dev şehir parkı, sağlık tesis alanları, eğitim alanları, ofisler ve ticari alanlar bulunacak. Kısa bir süre önce ön talep toplanmaya başlanan proje, Antalya, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Eskişehir, Konya, Afyon, Isparta, Balıkesir’in de aralarında bulunduğu 24 ilden talep gördü.

5 bin konut hak sahiplerine

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi Antepe’nin Kepez-Santral bölgesi projesinin tüm süreçlerini sorunsuz yürüterek Türkiye için de örnek bir çalışma sergilediğini söyledi. Bu aşamadan sonra projeyi devralacaklarını anlatan Elmas, “Projede yaklaşık 19 bin konut yer alıyor, bunlardan yaklaşık 5 bini hak sahiplerinin konutları… Tüm hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Haziran ayı içerisinde de ruhsatımızı alarak inşa sürecine başlamayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Projenin tam anlamıyla örnek olduğunu söyleyen Altan Elmas, “Projede bir dönüşüm tesisi kuruldu. Oradan çıkan molozlar dönüştürülüp yolların altyapılarında dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Böylece çevresel atıklar oluşmuyor. Ayrıca arazide bulunan 10 bin 764 ağaç da sökülüp, markalanarak fidanlıkta muhafaza altına alındı. Koruma altına alınan 5 bin 135 zeytin, 2 bin 888 narenciye, 1.767 nar ağacı peyzajda kullanılacak. Öte yandan proje alanından çıkan 114 ton odun ve ahşap, yakacak olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Bölgedeki sokak hayvanları için yaşam alanı oluşturulacak. Bu anlamda örnek ve çevreci bir kentsel dönüşüm yapılacak” diye konuştu.

Ruslar’ın konut alımını hareketlendirecek

Rus turistlerin konut alımında Antalya’nın önemli bir pazar olduğunu hatırlatan Altan Elmas, “Rusların konut alımını bu projeyle tekrar harekete geçirmek istiyoruz.

Öte yandan İranlı turistlerin de ilgisini çekeceğimizi düşünüyorum. Projemiz hem konum hem de olanakları itibariyle yabancılar için kârlı bir yatırım olacak. Antalya’da proje için ön talepte bulunanlar ilk fiyat avantajı ve öncelikli ev seçme hakkına sahip olacaklar” dedi.

Haberin Devamı