Santral

Santral

Son dakika santral haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan santral ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını santral haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Santral

haberleri sayfasında son dakika yaşanan santral gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.197 santral haberi bulunmuştur. Tüm santral haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hamza Dağ: Gündemimizde termik santral yok
Hamza Dağ: Gündemimizde termik santral yok AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, “Gündemimizde İzmir’de termik santral yapmak konusu yoktur. İzmirli hemşerilerimizin istemediği, bu şehrin doğasına, havasına, suyuna, yeşiline en ufak zarar veren bir projenin içinde olmadık, olmayacağız" dedi.
29.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Karşımızda bir matruşka ittifakı var
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Karşımızda bir matruşka ittifakı var Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Başkent Millet Bahçesi'ndeki "Büyük Ankara Mitingi"nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili, "Ortaya birde deste deste dolarlar, avrolar çıktı. Şimdi mahkemelerde hesap veriyorlar. Para kulelerinin doğru düzgün izahını yapamadılar. Türk siyaseti çok yüzsüzlük gördü ama böylesiyle ilk defa karşılaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, Moskova'da gerçekleştirilen terör saldırıyla ilgili, "Terör kimden gelirse gelsin, faili kim olursa olsun kabul edilemez. Terörün kanlı yüzünü çok iyi bilen bir ülke olarak Rus halkının acısını milletçe devletçe paylaşıyoruz. İnsanlığın ortak düşmanı olan teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
23.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Hayalleri sadece kendi siyasi çıkarlarıyla sınırlı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Hayalleri sadece kendi siyasi çıkarlarıyla sınırlı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mersin mitinginde konuştu. Muhalefete sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlarda vizyon, program, proje, müktesebat zaten yok. Hayalleri sadece kendi siyasi çıkarlarıyla sınırlı. Bunların genel merkezleri, genel başkanları ne ki Mersin’deki adayları teşkilatları ne olsun" ifadelerini kullandı. Ayrıca Erdoğan "Mersin, bu zübük siyasetçileri sırtında taşımak zorunda değil. Gelin 31 Mart'ta bu kıyafetsiz muhterislerin devrini kapatalım" dedi.
7.03.2024 Gündem
Mazıdağı’na 52 MW’lik güneş enerji santrali
Mazıdağı’na 52 MW’lik güneş enerji santrali Özel bir şirket tarafından Mazıdağı’nda tamamlanan 52 MW’lik GES’in, yılın ikinci yarısında üretime başlaması öngörülüyor.
4.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Füze sistemlerine sahip olmak beka meselesidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Füze sistemlerine sahip olmak beka meselesidir Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Sakarya'da düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, '31 Mart seçimleri geleceğimiz adına çok kritik.' dedi. Muhalefete tepki gösteren Erdoğan, 'Muhalefet öyle bir halde ki dünya yansa umurlarında değil. Türkiye’nin ikinci büyük partisi saç saça baş başa kavga ediyor.' ifadelerini kullandı.
24.02.2024 Gündem
Vertigo Nasıl Geçer? Vertigo Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Vertigo Nasıl Geçer? Vertigo Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Vertigo, genellikle baş dönmesi olarak tanımlanan bir hareket ya da dönme hissidir. Baş dönmesi ile aynı şey değildir. Vertigolu kişiler, gerçekten dönüyormuş ya da hareket ediyormuş gibi veya dünya etraflarında dönüyormuş gibi hissederler.
17.01.2024 Sağlık
Çates Elektrik halka arzı başladı! Çates halka arz kaç gün sürecek, kaç lot verecek, katılım endeksine uygun mu olacak?
Çates Elektrik halka arzı başladı! Çates halka arz kaç gün sürecek, kaç lot verecek, katılım endeksine uygun mu olacak? Çates Elektrik halka arz oluyor. Kaç gün sürecek?, Kaç lot verecek?, Hisse kodu nedir?, Hisse fiyatı nedir?, Eşit dağıtım mı oransal dağıtım mı olacak?, Hangi bankalarda var? Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından Çates Elektrik Üretimin halka arzı onaylanınca yatırımcılar Çates Elektrik Halka arz sürecine dair detayları sorgulamaya başladı. Çates halka arzın toplam büyüklüğü 1.8 milyar TL olacak. Çates Elektrik, halka arz yoluyla 140.405.000 TL olan mevcut sermayesini 24.795.000 TL artırarak 165.200.000 TL’ye çıkaracak. Halka arz aşamasında ayrıca şirketin mevcut ortağı Parla Enerji Yatırımları A.Ş.’ye ait 8.255.000 TL nominal değerli (B) grubu paylar da satılacak. Böylece Çates Elektrik halka arzında toplamda 33.050.000 TL nominal değerli payların satışı gerçekleşecek.
30.11.2023 Finans
Türk Telekom üçüncü çeyrekte 22,4 milyar TL gelir elde etti
Türk Telekom üçüncü çeyrekte 22,4 milyar TL gelir elde etti Türk Telekom, 2023 yılı üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 78,2 büyüyerek, 22,4 milyar TL konsolide gelir elde etti. Şirketin yılın ilk 9 ayındaki toplam geliri geçen yıla oranla yüzde 69,6 artışla 55,6 milyar TL’ye ulaştı.
8.11.2023 Finans
Hatay’da kurulacak 140 MWp’lık GES için iş birliği
Hatay’da kurulacak 140 MWp’lık GES için iş birliği Hatay’ın Erzin ilçesinde güneş enerji santrali (GES) kurmak için Limak Enerji ile GE Vernova ve İnojen Enerji ile tedarik, kurulum ve devreye alma anlaşması imzaladı. İnşaat aşamasında bölgede yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacak projenin 2024 yılı Aralık ayında tamamlanması ve tesisin toplam kurulu gücünün 140 MWp olması planlanıyor.
17.10.2023 Ekonomi
Tatil cennetinde alarm! İlçe halkı tedirgin, barajda su bitti
Tatil cennetinde alarm! İlçe halkı tedirgin, barajda su bitti Turizmin göz bebeği Bodrum'u besleyen Mumcular Barajı'nda su bitti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Ceyhun Özçelik, “Acil durum eylem planı için geç kalıyoruz” dedi.
6.10.2023 Yaşam
300 mağazanın enerjisi GES’le karşılanacak
300 mağazanın enerjisi GES’le karşılanacak MİGROS ve Aksa Elektrik, 16 MWp gücünde arazi tipi güneş enerjisi santralını (GES) hayata geçirmek üzere işbirliği yaptı.
17.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Tek haneye indireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Tek haneye indireceğiz Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Akbelen ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçici veya dönemsel sıkıntıların yol açtığı parçalı bulutlu havalara güvenerek fitne yelkenlerini şişirmek isteyenler yine hüsrana uğrayacaklardır" diye konuştu.
7.08.2023 Gündem
İstanbul'da sitede dehşet! Sevgilisini öldürüp intihar etti
İstanbul'da sitede dehşet! Sevgilisini öldürüp intihar etti Pendik'te yaşayan Nazlı Duman (30), sevgilisi Emrah Bolat tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Olay sonrasında Emrah Bolat kendini asarak hayatına son verdi.  
4.08.2023 Yaşam
Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 2,5'i bu santralden
Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 2,5'i bu santralden Son yıllarda enerjide yerlileşme adımlarıyla tüm dünyanın dikkati çeken Türkiye, sadece kendisinin değil, bölge ülkelerinin de enerji arz güvenliğine katkı sağlıyor.
28.07.2023 Ekonomi
Muğla’da maden sahaları zeytin bahçesine dönüştü
Muğla’da maden sahaları zeytin bahçesine dönüştü Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 2,5’ini karşılayan Yeniköy Kemerköy Termik Santrali’nin işlevini tamamlayan maden sahaları yeniden aslına uygun olarak rehabilite ediliyor. İşlevini tamamlayan maden sahalarına yörenin iklim koşullarına uygun olarak ekim gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda santral sahasında bugüne kadar 22 binden fazla zeytin ağacı toprakla buluşturuldu.
26.07.2023 Ekonomi
Türkiye ile ABD ilişkilerinde yeni dönem!
Türkiye ile ABD ilişkilerinde yeni dönem! Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden bir araya geldi. İsveç'in NATO'ya onayı sonrası olumlu bir havada geçen görüşme sonrası BBC'den iki ülkenin yeni dönemdeki belirleyici unsurlarına dair bir analiz geldi.
14.07.2023 Dünya
Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı! Bakan Bayraktar açıkladı
Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı! Bakan Bayraktar açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kısa sürede elektrik üretiminin başlanması ve 2028’e kadar santralin tamamının devreye alınmasının planlandığını belirtti.
29.06.2023 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç'ten Borsa İstanbul açıklaması: Hızlı bir yabancı girişi bekliyoruz
İTO Başkanı Avdagiç'ten Borsa İstanbul açıklaması: Hızlı bir yabancı girişi bekliyoruz İTO Başkanı Şekip Avdagiç, kaliteli geçen seçim sürecinin ardından yabancı yatırımcılardan pozitif sinyaller almaya başladıklarını söyledi. Avdagiç, ‘‘Seçimlerin ardından istikrarlı bir dönem ortaya çıktı. Arkasından Mehmet Şimşek Bey ve ekibinin de oluşturacağı yeni ekonomik denge paketiyle önümüzdeki günler için iyimseriz. Önce borsaya çok hızlı bir giriş öngörüyoruz’’ dedi.
19.06.2023 Ekonomi
Dışişleri'nde Hakan Fidan dönemi! İşte masasındaki konular...
Dışişleri'nde Hakan Fidan dönemi! İşte masasındaki konular... Hakan Fidan MİT Başkanı olarak dahil olduğu dış politika konularını artık ‘en üst düzey diplomat’ sıfatıyla yönetecek. Peki yaklaşan zirvelerden devam eden müzakere süreçlerine yeni bakanı hangi başlıklar bekliyor?
5.06.2023 Gündem
Ücretsiz doğal gaz ile ilgili yeni açıklama geldi! Bakan Dönmez duyurdu
Ücretsiz doğal gaz ile ilgili yeni açıklama geldi! Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Ücretsiz doğal gaz yaklaşık 40 milyar lira. Vergiler dahil 1 yıl boyunca yaklaşık 40 milyar lira bir katkı vatandaşımıza sağlamış olacağız" dedi.
11.05.2023 Ekonomi
Günlük 11 saatten fazla çalışan işçiye müjde! Dikkat çeken fazla mesai kararı
Günlük 11 saatten fazla çalışan işçiye müjde! Dikkat çeken fazla mesai kararı Milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, günlük 11 saati, gece ise 7,5 saati aşan çalışmaların haftalık fazla çalışma süresi (45 saat) doldurulmasa dahi fazla çalışma hükümlerine tabi olduğuna hükmetti.
8.05.2023 Çalışma Hayatı
Akkuyu NGS ile 70 yıllık hayal gerçekleşti! 'Nükleer enerji muazzam katkı sağlayacak'
Akkuyu NGS ile 70 yıllık hayal gerçekleşti! 'Nükleer enerji muazzam katkı sağlayacak' Türkiye'nin en büyük yatırımları arasında bulunan ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS için nükleer yakıt getirme töreni geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Dünyanın izlediği tören sonrası nükleer enerjinin Türkiye'ye ne gibi faydalar sağlayacağı merak konusu oldu. MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş, Türkiye'nin nükleer enerji hamleleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak konuyla ilgili merak edilen detayları aktardı.
2.05.2023 Ekonomi
Erdoğan, Ordu ve Giresun'da halka seslendi: Temmuzda yeni artışlarla çalışanlarımızı rahatlatacağız
Erdoğan, Ordu ve Giresun'da halka seslendi: Temmuzda yeni artışlarla çalışanlarımızı rahatlatacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında maaşlarda yeni artış olacağını söyleyen Erdoğan, hem enflasyon farkının hem refah payının dikkate alınarak artışlar yapılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "21 yıllık iktidarlık dönemimizde bizim önümüzü kesemedikleri için bu durumdan rahatsızlar. Hiç kusura bakmasınlar onları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz. Şimdi karşımıza bir garip masayla çıktılar." dedi.
4.05.2023 Gündem
Avrupa'nın en büyük GES projesi: Tesisi özel kılan 3 başlık var
Avrupa'nın en büyük GES projesi: Tesisi özel kılan 3 başlık var Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı törenle hizmete giren Avrupa’nın en büyük güneş enerji santrali olan Kalyon Karapınar Güneş Enerji Santrali (GES), yıllık 2 milyon kişinin evsel elektrik ihtiyacını karşılayacak.
3.05.2023 Ekonomi
Avrupa'nın en büyük GES'i Konya'da açıldı
Avrupa'nın en büyük GES'i Konya'da açıldı Avrupa'nın en büyük, dünyanın sayılı büyüklükteki güneş santrallerinden biri olan Karapınar Güneş Enerjisi Santrali'nin (GES) resmi açılışı bugün yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış gerçekleştirdi. 2 bin 800 futbol sahası büyüklüğündeki güneş enerjisi santrali ile 2 milyon kişinin elektrik ihtiyacı da karşılanmış oldu.
2.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Santral ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki santral haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.