Gazete Vatan Logo

‘Katar’la ilgili yapıcı katkılar sunmalıyız’

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında dünya gündemini sallayan Katar’a ambargoyla ilgili Türkiye’nin devrede olması gerektiğini kaydetti.

‘Katar’la ilgili yapıcı  katkılar sunmalıyız’

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında dünya gündemini sallayan Katar’a ambargoyla ilgili Türkiye’nin devrede olması gerektiğini kaydetti. “Katar’a uygulanan tedbirler; saldırgan, dayatmacı, izole edicidir. Ve bu tedbirlerin ABD’den bağımsız, İran’la da bağlantısız olduğunu düşünmek safça bir bakıştır. Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın zirve dönem başkanı olarak devreye girip katılaşan kriz düğümünü çözme konusunda yapıcı katkılar sunmasında yarar vardır. ABD Başkanı’nın Riyat’taki kılıç danslı silah anlaşması, dileğim odur ki, Körfez ülkelerine, tüm Ortadoğu’ya daha şiddetli bir darbe olarak inmesin, tarihi ve kültürel miraslara kast etmesin.”

‘Rakka danışıklı dövüş’

Bahçeli Rakka operasyonuna ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “ DEAŞ kanlı bir terör örgütüdür ve Rakka’dan derhal temizlenmelidir. Buraya kadar pürüz yoktur. İtiraz eden de yoktur. DEAŞ’a yönelik harekâtta Suriye Demokratik Güçleri asıl ve öncelikli konumdadır. Bu yapılanmanın ana omurga ve gövdesini de pek tabii ABD’nin tepeden tırnağa silahlandırdığı YPG teşkil etmektedir. Rakka operasyonun yöntemi sakattır. Başbakan Yıldırım da bu görüş ve noktadadır. ABD’nin YPG’yle aynı kareye girmesi, el ele tutuşup DEAŞ’ın üstüne gitmesi Türkiye’ye güç gösterisi, tuzak kurulmasıdır. İşin özünde YPG neyse DEAŞ odur. PKK eşittir FETÖ’dür. DEAŞ’ın Rakka’dan Palmira’ya hareket etmesi için YPG’nin DEAŞ’la anlaşarak güvenli koridor açtığı iddiaları son günlerde yoğunluk kazanmıştır. Eğer bu doğruysa, ulaşacağımız sonuç şu olacaktır: Rakka operasyonu danışıklı dövüştür.”

Haberin Devamı

‘Tası tarağı toplar...’

Alman parlamenterlerin İncirlik Hava Üssü’nü ziyaret etmeleri isteğinin iyi niyetli olmadığını savunan Bahçeli şöyle konuştu: “Alman bakan diyor ki, Türkiye bu durumda Alman askerlerini İncirlik’ten çıkarmak zorunda olduğumuzu anlamalı. Alman askerleri bu hafta veya gelecek hafta çekilecekmiş, diyeceğimiz odur ki, durduğunuz kabahat, hepinize uğurlar olsun. Yetmezse Konya’dan da tası tarağı toplar en yakın zamanda Ürdün’e mi gidiyorsunuz, Fizan’a mı gidiyorsunuz, ardınıza bakmadan çeker gidersiniz.”

Haberin Devamı

‘Şu an hem erken hem mantıklı değil’

Bahçeli, Fethullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 130 kişinin 3 ay içinde Türkiye’ye gelmemeleri durumunda vatandaşlıktan çıkarılacağı kararını anımsatarak “Bu hainleri vatandaşlıktan çıkarma konusunda acele etmek hem erken hem de mantıklı değildir. Çünkü bunların hepsinden Türk adaleti önünde hesap sorulmalı 15 Temmuz’un diyeti alınmalı ihanetlerinin bedeli kesinlikle ödetilmelidir.”