Gazete Vatan Logo

'İzmir bunu haketmiyor!'

AK Parti adayı Binali Yıldırım, Urla'da konuşma yaptı...

İZMİR’in Urla İlçesi’nde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile sabah toplantısında biraraya gelen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, projelerini anlattı.

Yüzyılın Şehircilik Hareketi adıyla açıklanan projelerin 9 ana başlık altında toplandığını kaydeden Yıldırım, "Bizim projelerimiz 4 milyon İzmirliyi kapsıyor. Herkese dokunan ve şehri ileri taşıyacak projeler. Titiz bir çalışmayla ortaya çıkan 1414 projelerimiz, ulaşımdan, ekolojiye, spordan sağlığa, engellilerden, yaşlısına, gencine herkesi yakından ilgilendiriyor. Kısacası bizim projelerimizde herşey var, mazeret yok. Söylediklerimizi yaparız" diye konuştu.

Urla Zeytinalanı’nda Seçim Koordinasyon Merkezi açılışını da gerçekleştiren Yıldırım, İzmir’de ve ilçelerinde şehircilik anlamında yapılacak çok iş olduğunu kaydetti. Sorunların temelini; şehrin sorunlarının halı altına süpürülmesi olarak değerlendiren Yıldırım, "İzmir’in dışında olanların hayaliyle, gelip görülen İzmir arasında büyük fark var. İzmir yerel kalkınmasını yapamıyor. Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir, yaşam tarzı farklı olabilir. Bu tür boş söylemlerden artık vazgeçin. Şehir kalkınmalı ve geri gidişini durdurmalı. İzmir’deki her mahallede, her ilçede yerel açmazları tüm açıklığı ile gördüm" diye konuştu.

İzmir’in boş söylemlerle hırpalandığını ve kan kaybettiğine öne süren Binali Yıldırım şöyle konuştu:

"Boş, anlamsız tartışmalarla İzmir kan kaybediyor, zaman kaybediyor. İzmir artık geleceğine baksın. Yatırımcı şehre gelmekten korkuyor. Emdiği süt burnundan geliyor. Belediye başkanları Avrupa’da kapı kapı dolaşıyor, şehrime nasıl yatırımcı getirebilirim diye. İzmir, geleni geri gönderiyor. İzmir bu durumu hak etmiyor. Hiçbir şekilde hak etmiyor."

Haberin Devamı