Gazete Vatan Logo

‘İlk füzeyi biz atmayacağız’

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin egemenliği ihlal edilmediği sürece nükleer silah kullanmayacaklarını söyledi

‘İlk füzeyi biz atmayacağız’

Kuzey Kore’de iktidardaki Kuzey Kore İşçi Partisi’nin 1980 yılından bu yana düzenlediği ilk kongrede konuşan Devlet Başkanı Kim Jong-un, ülkesinin egemenlik hakkı ihlal edilmediği sürece, nükleer silahları ateşleyen ilk ülke olmayacağını belirtti. Kim yaptığı konuşmada, “Sorumluluk sahibi bir nükleer devlet olarak ülkemiz, nükleer sahibi düşman bir devlet tarafından egemenliğimiz ihlal edilmediği sürece nükleer silah kullanmayacak. O zamana kadar silahsızlanmaya ve küresel çağda nükleer silahsızlanmaya bağlı kalacağız” ifadelerini kullandı.

Kim, Cuma günü yaptığı açıklamada Kuzey Kore’nin gerçekleştirdiği nükleer denemelerin ülkenin ulusal gücünü artırdığını belirtmişti. Kore Yarımadası’nda tansiyon, Pyongyang yönetiminin 6 Ocak’ta hidrojen bombası testi yaptığını açıklamasının ardından yükselmiş, BM Güvenlik Konseyi de Pyongyang’a yaptırımları artırma kararı almıştı.

Öte yandan son uydu görüntülerinde Punggye-ri’deki askeri tesiste görülen hareketlilik, Kuzey Kore’nin yeni bir nükleer bomba denemesine hazırlandığı yönündeki endişeleri artırdı.

Haberin Devamı