Gazete Vatan Logo

'Hayır' diyenlere tehdit!

ABD Başkanı Donald Trump'ın İslam alemini ve dünya kamuoyunu hiçe sayarak "Kudüsİsrail'in başkenti ilan ediyorum ve elçiliğimizi Telaviv'den Kudüs'e taşıyacağız" kararına dünyadan tepkiler çığ gibi büyürken ABD'den skandal bir açıklama geldi.

'Hayır' diyenlere tehdit!

Amerika Birleşik Devletleri BM Genel Kurulu'nda ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasıyla ilgili yapılacak oylamada olumsuz oy veren ülkelerin isimlerini alacağını söyleyerek açıkça tehdit etti.

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına karşı İİT ve Mısır'ın talebi ile toplanan BMGK'da ABD yalnızlığı vardı. ABD'nin Birleşmiş Milletler temsilcisi Nikki Haley, oylama sonrasında yaptığı açıklamada üye devletlere adeta tehditler yağdırarak, "Güvenlik Konseyi'nde tanık olduğumuz şey bir hakaret. Bunu unutmayacağız." demişti.

ABD ÇILGINA DÖNDÜ! 'BEYAZ SARAY'A BİLDİRECEĞİZ'

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, bugün yaptığı açıklamada da, Perşembe günü Kudüs konusunda yapılacak oylamada üye devletlerin kullanacakları oyların Beyaz Saray'a bildirileceğini söyledi.

Haley, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "BM bizden her zaman daha fazla şey yapmamızı ve daha çok vermemizi istedi. Dolayısıyla, biz Amerikan elçiliğini nereye açacağımız konusunda bir karar verirsek, geçmişte yardım ettiklerimizden bizi hedef haline getirmesini beklemeyiz. Perşembe günü kararımızı eleştiren bir oylama yapılacak ve ABD oylamadan isimler alacak" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

İSRAİL LOBİSİ İŞ BAŞINDA

Bir yandan ABD tehditleri BM'de hukuksuz bir ikna mekanizmasını devreye sokarken, diğer yandan da İsrail lobisi yurt dışında faaliyet gösteren diplomatlarına lobicilik faaliyetlerinde bulunma mesajı verdi.

"ACİL ÇALIŞMALARA BAŞLAYIN" ÇAĞRISI

BM kararına olumlu yönde oy verecek olan temsilciler ile görüşüp, kararını olumsuz yönde değiştirilmesi çağrısında bulunan İsrail yönetimi, diplomat, büyükelçi ve konsolosluklarına acil olarak çalışmalara başlaması çağrısında bulundu.