Gazete Vatan Logo

"Fed ilkbaharda faiz artırımlarına ara verebilir"

MNI`nın haberine göre, Fed faiz artırımlarına ara vermeyi düşünmeye başladı ve ilkbaharda bu arayı verebilir.

"Fed ilkbaharda faiz artırımlarına ara verebilir"

MNI'nın Fed'de ismini vermediği kıdemli yetkililere dayandırdığı haberinde, Fed'in kademeli faiz artırımlarına en azından ara vermeyi düşünmeye başladığını ve faiz artırımı serisini ilkbaharda durdurabileceğini kaydetti.

Kaynaklar, Fed'in bu tartışmasına birkaç faktörün katkıda bulunduğunu ve bu faktörler arasında, enflasyonun düşüş göstermeden önce yüzde 2 civarında zirve yapmasının beklenmesi, politika yapıcıların politikayı kısıtlayıcı konuma getirmek için çok az ihtiyaç hissetmeleri ve resmi faizleri nötr (büyümeyi ne hızlandıran ne de yavaşlatan faiz seviyesi) seviyeye çıkarmaya uğraşmalarının yer aldığını kaydettiler.

MNI, nötr faiz oranı konusunda güçlü bir görüş birliği bulunmadığını, ancak Fed yetkililerinin yüzde 3 civarına yaklaşıyor göründüklerini belirtti.

MNI'nın haberinde, aralık ayında faiz artırımının neredeyse kesin olduğu, ancak tartışmanın bankanın mart toplantısında daha canlı bir şekilde başlayacağı ve hazirana kadar sürebileceği kaydedildi.

Kaynaklar, Fed'in önemli kararları alacağı döneme kadar bir ya da iki faiz artırımı daha yapabileceğini belirttiler.

Haberin Devamı

Bu haber sonrası, dolardaki zayıflığın etkisi ile, Euro/Dolar paritesi seansın en yüksek seviyelerine çıktı. Hazine tahvil vadelileri ralli yaparken, getiri eğrisi, piyasaların 2019'daki faiz artırım patikasını yeniden fiyatlamaları ile birlikte dikleşti.