Gazete Vatan Logo

'Bakan olduğumu Meclis'teki televizyondan öğrendim'

Sağlık Bakanlığı'na getirilen Ahmet Demircan, bakanlık görevine getirilmesine ilişkin haberi, Meclis'teki makamında televizyondan öğrendiğini söyledi

'Bakan olduğumu Meclis'teki televizyondan öğrendim'

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabine değişikliğinde Sağlık Bakanı olarak görevlendirilen AK Parti Samsun Milletvekili Demircan, bakanlık görevine getirilmesine ilişkin haberi, Meclis'teki makamında televizyondan öğrendiğini söyledi.

Demircan, "Genel Kurul başlamak üzereydi. Genel Kurula geçmek için televizyonu açtığımda, Sayın Başbakan'ın konuşması başlamıştı. Sağlık Bakanlığına sıra gelince ismimiz geçti, orada öğrendim. Burada, kendi odamda Sayın Başbakan'ın konuşması anında öğrendim. Bu işler genelde bu şekilde yürür, genelde bakanlar, son anda açıklandığında öğrenirler. İşin prosedürü de onu gerektirir" diye konuştu.

'YOĞUN BİR TEBRİK TRAFİĞİ OLDU'

Ailesinin, bakanlık görevine getirildiğine ilişkin haberi nasıl aldığına ilişkin de Demircan, "Haberlerde izlenmiş, karşılıklı bir haber akışı olmuş. Biz yoğun bir haber akışı içinde kaldık. Yoğun bir tebrik trafiği oldu" dedi.

Demircan, Başbakan Yıldırım'ın kabine değişikliğini açıklamasının ardından Çankaya Köşkü'ne gittiğini ifade ederek, "Ailemle bir iki saat sonra görüşebildim. Onların da tebriklerini kabul ettik" diye konuştu.

Haberin Devamı