Gazete Vatan Logo

Yurt çapında bayilik veren hırsızlık çetesi!

İstanbul ve İzmir’de yapılan operasyonlarda bir oto hırsızlığı çetesi çökertildi. 45 kişi gözaltına alınırken çetenin, suç ortaklarına sözde il temsilcilikleri verdiği ortaya çıktı.

Yurt çapında bayilik veren hırsızlık çetesi!

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 2 ay süren telefon dinleme ve takibin ardından önceki gün İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Şanlıurfa, Bilecik, Mersin, Hatay, Giresun illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Baskınlarda organize bir şekilde oto hırsızlığı yaptıkları tespit edilen 42 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 50 çalıntı otomobil bulunarak sahiplerine teslim edilirken, şebekenin 3 deposuna yapılan baskında yüzlerce otomobil yedek parçası ele geçirildi.

İl temsilcileri!

Polis soruşturması sonucu Organize bir şekilde hırsızlık yapan çetenin liderinin, daha önceden onlarca kez polise geliş kaydı bulunan Ferhat G. olduğu tespit edildi. Şüpheliler arasında bulunan Y.B., D.K. ve Y.T’nin onun yardımcılığını yaptıkları öğrenildi. Oto hırsızlığı yapanlar, otoların motor ve şase numaralarını değiştirenler, sahte belge hazırlayanlar, araçları pazarlayanlar gibi bölümlere ayrılan şüphelilerin bazı kişilere de şebekenin sözde il temsilciliklerini verdikleri öğrenildi.

Polisleri şaşırtan cihaz

Haberin Devamı

Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada şüphelilerin hırsızlıklar sırasında izledikleri yöntemler de ortaya çıkarıldı. Şüphelilerin yurt dışından getirdikleri bir cihazla, otomobillerin elektronik beyinlerine bağlanarak sıfırladıkları daha sonra yeni kodlar yükleyerek immobilizer sistemini etkisizleştirip yanlarında getirdikleri anahtarlarla araçları çalıştırarak kaçtıkları öğrenildi.

İnternete aracınızın plakası görünen fotoğrafı koymayın

Yetkililer soruşturma kapsamında ortaya çıkan bir detayla ilgili vatandaşları uyardı. Şüphelilerin çaldıkları otomobillere sahte belge hazırlarken, araç satış internet sitelerine girerek aynı model ve renkteki araçları buldukları, resimlerdeki plakaları kullandıkları belirlendi. Yetkililer otomobillerini satmak için internete resmini koyan vatandaşların mutlaka plakalarını kapatmalarını istediler.