Gazete Vatan Logo

Yunanistan'la gerginlik bitmek bilmiyor

Ankara'nın kaçak darbeci askerlerin Yunanistan tarafından iade edilmemesi sonrası başlayan gerginlik devam ediyor. Yunanistan, Türkiye ordusunun hava kuvvetleri tarafından dün Yunan hava sahasına yönelik yoğun ihlallerin gerçekleştiğini iddia etti.

Yunanistan'la gerginlik bitmek bilmiyor

Savunma bakanlığı yetkilileri merkez ve güney Ege’de bulunan adaların üzerindeki hava sahalarına yönelik 138 ihlalin gerçekleştiğini açılarken, bu rakamın alışılmadık derecede yüksek olduğuna dikkat çektiler.

Reuters’ın haberine göre Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Türkiye’nin davranışlarını “kovboy hareketleri” olarak tanımlayarak eleştirdi.

Antenna televizyonuna konuşan Kammenos, “Biz barış istiyoruz, Ege üzerinde bir kavga veya sorun istemiyoruz fakat yolu kesilmeyen bir uçak da olmayacaktır” dedi.

Yunanistan geçtiğimiz hafta Ankara’nın 15 Temmuz darbe girişiminde yer almakla suçladığı sekiz askerin iadesini engellemişti. Türkiye ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin gözden geçirileceğini belirtmişti.



KARDAK'TA DENETİM SÜRÜYOR

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Ege Denizi'nde Kardak Kayalıkları ile düzensiz göçmenlerle ilgili denetimleri havadan ve denizden sürüyor.
Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada; "düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı sorumluluk sahası içinde bulunan; Didim, Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar, Bodrum ve Kardak bölgelerindeki muhtemel göç rotaları üzerinde Sahil Güvenlik hava ve deniz unsurları ile kontrol ve denetim faaliyetlerine 7 gün 24 saat esasına göre devam edilmektedir. Bahse konu denetim ve kontrol faaliyetleri kapsamında herhangi bir düzensiz göçmen grubu tespit edilmemiştir" denildi.

Haberin Devamı