Gazete Vatan Logo

YPG’ye mayın avcısı da gitti!

ABD, YPG’ye yine silah ve zırhlı araç sevkiyatı yaptı. Bu kez konvoyda mayın temizleme araçları da vardı

YPG’ye mayın avcısı da gitti!

Suriye’nin kuzeyinde faaliyet gösteren terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye verilen ABD silahları bir kez daha belgelendi. İngiliz haber ajansı Reuters, Rakka’ya doğru ilerleyen zırhlı araç konvoyunu yol üstünde görüntüledi. Konvoyda çok sayıda yüksek hareket kabiliyetine sahip 4x4 zırhlı Humvee jip, mayın temizleme araçları ve cephede iletişimi sağlayan zırhlı muhabere araçları dikkat çekti. Anadolu Ajansı önceki gün silah ve zırhlı araç taşıyan 100 TIR’ın Kuzey Irak sınırından geçerek YPG’nin faaliyet gösterdiği Haseke’ye girdiğini dün duyurmuştu.

1000 TIR’a yaklaştı

ABD, Türkiye’nin karşı çıkmasına rağmen YPG ile birlikte Rakka operasyonunu yapıyor. Pentagon, şimdiye kadar teröristlere yüzlerce TIR’lık silah, zırhlı araç ve askeri mühimmat verdi. AA’nın verilerine göre son teslimatla birlikte sayı 909 TIR’a ulaştı.

12 bin Kalaşnikof

Pentagon’dan elde edilen bilgiye göre YPG’ye verilecek silahlar listesinde ise 12 bin Kalaşnikof marka tüfek, 6 bin makineli tüfek ve 3 bin 500 ağır makineli tüfeğin yanı sıra 3 bin Amerikan yapımı RPG-7 ve 1000 Amerikan yapımı AT-4 veya Rus yapımı SPG-9 tanksavarın da yer aldığı görülüyor. Belgede ayrıca aynı kapsamda değişik kalibreye sahip 235 havan topunun örgüte ulaşacağı bilgisi yer alıyor.

Haberin Devamı

Toprak altına sinyal yolluyor

Güney Afrikalı DCD Mobil Koruma adlı şirketin üretimi olan ‘Husky Mayın Tespit ve Temizleme Aracı’nın önünde her biri 80 cm genişliğinde 4 adet toprak altı görüntüleme radarı, altında ise 3.2 metre genişliğinde metal detektör yer alıyor. Araçtaki radar toprak altına sinyal gönderiyor. Tuzaklanan mayın ve her türlü patlayıcı madde üç boyutlu görüntüleniyor. 72 kilometre hıza kadar çıkabilen Husky gerektiğinde ‘robotik’ kolu ile toprak altına gömülmüş patlayıcıları imha ediyor. Zırhlı araç antitank mayınlarından etkilenmiyor. TSK’nın 2012’de 4 adet Husky aldığı biliniyor.