Gazete Vatan Logo

YÖKDİL 2020 başvuruları devam ediyor! YÖKDİL sınav ücretinin yatırılacağı bankalar hangileri?

2020 YÖKDİL başvuruları başladı. ÖSYM 2020 yılının ilk YÖKDİL sınavının başvurusunun başladığını duyurdu. 2020 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı başvuru ücreti ve başvuru detayları belli oldu. Peki, YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar, sınav ne zaman yapılacak? YÖKDİL’e nasıl başvurulur? İşte detaylar…

YÖKDİL 2020 başvuruları devam ediyor! YÖKDİL sınav ücretinin yatırılacağı bankalar hangileri?

YÖKDİL 2020 başvurusu başladı. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) başvuruları dün başladı. YÖKDİL başvuruları 16 ocakta sona erecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, ÖSYM tarafından ilk kez 2019 yılında yapılan YÖKDİL, Almanya, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde fen, sağlık ve sosyal bilimeler alanında uygulanacak.

YÖKDİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin AİS sayfası üzerinden TC kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yapan kişiler başvurularını tamamlayabilirler. Öte yandan adayların sınav için gerekli olan başvuru ücretini de ödemesi gerekiyor.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

YÖKDİL/ 1 BAŞVURU ÜCRETİ

2020 YÖKDİL başvuru ücreti 130 TL olarak açıklandı. İnternet üzerinden başvuru sonrası başvuru ücreti aşağıdaki anlaşmalı bankalara yatırılacak:

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Haberin Devamı

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Sınav ücreti ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

YÖKDİL SINAV ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

· Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

· Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

· Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

· Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

· Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

· Sınav ücreti ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir

Haberin Devamı

Adayların sınav ücretini yatırırken banka görevlisine YÖKDİL sınav ücretini yatıracağını, T.C. Kimlik Numarası ile ad ve soyadı bilgilerini söylemeleri yeterlidir.

Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet aracılığıyla veya ÖSYM’nin internet sayfasında e İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de ücret yatırabilirler. Sınav ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatlice incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık varsa bankadan ayrılmadan önce bu yanlışlığı mutlaka düzelttirmeleri gerekmektedir.

YÖKDİL GEÇ BAŞVURU GÜNÜ NE ZAMAN?

Başvuru tarihlerini kaçıranlar ise geç başvuru günü olan 28 Ocak 2020’de saat 23:59’a kadar başvuruda bulunabilecek..

https://ais.osym.gov.tr/ÖSYM 2020 SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM TARAFINDAN YAPILAN DUYURU

ÖSYM tarafından yayımlanan duyuru şu şekilde;

Başkanlığımız tarafından ilk kez 03 Kasım 2019 tarihinde yapılan 2019 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2019-YÖKDİL) Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde alana özgü olarak Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında uygulanmıştır.

Haberin Devamı

2020 yılında YÖKDİL Sınavları alana özgü olarak 2019-YÖKDİL sınavına giren aday sayıları göz önünde bulundurularak, İlkbahar Döneminde (2020-YÖKDİL/1) İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, Arapçada Sosyal Bilimler alanında; Sonbahar Döneminde ise (2020-YÖKDİL/2) İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde Sosyal Bilimler alanında yapılacaktır.

2020 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2020-YÖKDİL/1), 01 Mart 2020 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 08-16 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.

Haberin Devamı

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2020-YÖKDİL Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.