Gazete Vatan Logo

Yıldırım'dan Hollanda'ya sert tepki

Başbakan Binali Yıldırım, Yalova'da halka hitap etti. Başbakan Yıldırım, Hollanda ile yaşanan diplomatik kriziyle ilgili olarak, "Türkiye bunun hesabını en ağır şekilde soracaktır." açıklamasında bulundu.

Yıldırım'dan Hollanda'ya sert tepki

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

"Biz büyük Türkiye diyoruz. Bazıları hala küçük olsun bizim olsun diyorlar. Biz daha istikrarlı bir Türkiye hayal ediyoruz. Onlar hayaline bile karşılar. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 2023 hedeflerini ve daha ötesini gerçekleştirelim diyoruz. Onlar Türkiye'nin bugün geldiği noktayı bile anlamaktan aciz kalıyorlar. Cumhuriyetimiz 1923'te kuruldu. Üzerinden 94 yıl geçti. 100'e 6 yıl kaldı. 19. hükümetin kurulması gereken 94 yılda 65 hükümet kuruldu. Darbeler, muhtıralar, anlaşmazlıklar. Ortalama ömrü 1.5 yıl oluyor bir hükümetin. Bu sürede kim ne iş yapabilir? Hizmet başka bahara kaldı yıllarca.

Bize demokrasi dersi verenlerin diktatörce uygulamalarını izliyoruz. Bazı Avrupa ülkeleri her nedense vatandaşlarımızla buluşmamızdan rahatsız oluyor ve buna yasaklar getiriyorlar. Açık açık buradan söylüyorum. Siz bunu yapmakla HAYIR kampanyasına destek oluyorsunuz. Onlarda HAYIR demek serbest EVET demek yasak! Bu Avrupa'nın demkokrasisine büyük zarar veriyor. Teröristler Avrupa'da elini kolunu sallayarak gezecek her türlü propagandayı yapacak gıkın çıkmayacak. Bakanlar vekiller gidince onlara izin vermeyeceksin. Yok öyle yağma! ne yaparsanız yapın. Vatandaşlarımızla buluşmamıza asla engel olamayacaksınız.

Haberin Devamı

"CEVABI EN AĞIR ŞEKİLDE VERİLECEK"

Şimdi bakıyoruz bu değişikliğe HDP, FETÖ, ALMANYA, HOLLANDA, PKK karşı. Bu işte bi yanlışlık var demek ki. Sandıkları tıka basa dolduracak hakettikleri cevabı vereceğiz. Hollanda'nın bütün Uluslararası diplomatik kuralları hiçe sayarak bakanımızın seyahat özgürlüğünü engellemiş ve ülkeyi terk etmeye zorlamıştır. Şunu herkes bilmelidir. Türkiye bunun cevabını en ağır şekilde verecektir. Gereken ne ise yapılacaktır.

"VATANDAŞLARIMI UYARIYORUM"

Ben yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza diyorum ki tahriklere sakın ha kapılmayın. Provokasyonlara gelmeyin. Buna vereceğiniz en güzel cevap 16 Nisan'da EVET demektir. Bu değişimden Türkiye kazanacak. Millet kazanacak. Lider ülke Türkiye için EVET diyeceğiz.

Haberin Devamı