Gazete Vatan Logo

YGS giriş yerleri açıklandı! ÖSYM'den YGS sınav yerleri duyurusu...

Merakla beklenen YGS sınav giriş yerleri açıklandı. ÖSYM'nin internet sitesinden yaptığı duyuruya göre; adaylar YGS sınav giriş yerlerine https://ais.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecekler. Ayrıca YGS sınavı için temel kurallar da yayınlandı. Haberimizden tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

YGS giriş yerleri açıklandı! ÖSYM'den YGS sınav yerleri duyurusu...

YGS sınav giriş yerleri için meraklı bekleyiş sona erdi. Binlerce üniversite adayı tarafından heyecanlı bir bekleyişin sonunda ÖSYM YGS sınav giriş yerlerini açıkladı! 12 Mart tarihinde yapılacak olan sınav ilişkin tüm detaylar ve YGS sınav giriş yerleri haberimizde yer alıyor...

ÖSYM, YGS sınav giriş yerlerini açıkladı. Resmi siteden yapılan duyuruya göre 12 Mart'ta yapılacak olan YGS sınav giriş yerleri üniversite adaylarına duyuruldu. İşte ÖSYM tarafından yapılan YGS sınav giriş yerleri açıklaması...

2017 YGS SINAV GİRİŞ YERLERİNİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2017 YGS: Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi
12 Mart 2017 tarihinde saat 10.00’da uygulanacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.
Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmalarısınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.
DİKKAT! Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 09.45’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.
2017 YGS Sınav Kuralları Animasyon Filmi

Haberin Devamı

SINAVA GİRİŞ BELGESİNDE YER ALAN TEMEL KURALLAR
Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir.
Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını
sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.
DİKKAT! Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 09.45’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, şeker ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde u getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur:
ÖZEL KİMLİK BELGESİ:
Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.
Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul
edilmeyecektir. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava
almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Haberin Devamı

2017 YGS Adaylarının Dikkatine!

Haberin Devamı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar düzenlenecek olan Geçici Kimlik Belgesinin kapsamı genişletilmiş olup daha önce 15 gün süreyle geçerli olacağı duyurulan belgenin, kişinin kimlik kartı teslim edilinceye kadar geçerli olması sağlanmış ve Yükseköğretim Geçiş Sınavına(YGS) girecek olan 1998-1999-2000 yılı doğumlu öğrencilerin kimlik kartlarının ”öncelikli “olarak basımı için gerekli sistemsel düzenlemeler yapılmıştır.

Haberin Devamı

2017-YGS adayları, güncel fotoğraflı ve soğuk damgalı mevcut Nüfus Cüzdanları/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Geçici Kimlik Belgesi/Kimlik Kartı Talep Belgesi” ile sınava girebileceklerdir.

Adaylara önemle duyurulur.

2017 YGS Aday Klibi

YGS Gireceklere Tavsiyeler

Uzmanlar tarafından sınava girecek olan adaylar için bir takım tavsiyeler yapıldı. Yapılan tavsiyelere göre öğrenciler, sınav gününe kadar ders çalışabilirler ancak sınavdan bir gün önce zihnin dinlenmesi amacıyla o gün ders çalışılmamalıdır. Sınav yaklaştığında etraftaki kişilerin sınav ile ilgili olumsuz düşünceleri dikkate alınarak motivasyonun düşmesine olanak verilmemelidir. Sınav saatinden yarım saat veya 1 saat önce hazır olarak beklenmelidir.

Sınava başlamadan önce kitapçık türü mutlaka işaretlenmeli ve gerekli kodlamalar eksiksiz olarak yapılarak sınava başlanmalıdır. En çok güvenilen alan ile başlamak gereklidir. Bir soruya takılıp kalınmamalıdır. Sorular iki seçeneğe indirildiğinde mutlaka bir tanesi işaretlenmelidir. Ardı ardına üçten fazla seçenek aynı şık olarak işaretlenmişse tekrar kontrolü sağlanmalıdır.

Sınavda dikkati dağıtmamak çok önemlidir. Okunulandan bir şey anlaşılmamaya başlandığında birkaç saniye kalem bırakılarak dikkat toplanmaya çalışılmalıdır. Sınava giderken giriş belgeleri, T.C. kimlik belgesi ve su dışında bir şey götürülmemesi gerekmektedir. Sınav için gerekli olan kalem, silgi ve kalemtıraş ÖSYM tarafından karşılanacaktır.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı
Yükseköğretime Geçiş Sınavı veya kısaca YGS, Türkiye'de yükseköğretime geçiş sisteminin ilk sınavıdır. Yükseköğretim Kurulu tarafından 2010 yılından beri uygulanmaktadır. Adaylar yükseköğretime geçişin ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı'na girebilmek için bu sınavda herhangi bir puan türünden en az 180 ham puan almak zorundadır. YGS’de en az bir puan türünden 150 veya üzeri puan alamayan adaylar ise YGS puanlarıyla bir yükseköğretim programını tercih etme hakları bulunmamaktadır (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç). Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur. Her bir bölümde 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru sorulmaktadır. Testin Türkçe bölümünde paragraf ve dil bilgisi soruları ağırlıklıdır. Sosyal Bilimler kısmında sırasıyla Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ait sorular bulunmaktadır. Ayrıca yasal olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almayan öğrenciler için de ilave Felsefe soruları testin Sosyal Bilimler kısmında yer almaktadır.
Testin Temel Matematik bölümünde: Matematik ve Geometri soruları yer alırken, Fen Bilimleri kısmında ise: Fizik, Kimya ve Biyoloji soruları yer almaktadır. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na girmek zorunlu değildir. Giren adaylar tüm soruları cevaplamak zorunda da değildir. Sınav konuları ise dört yıllık lise eğitiminde verilen derslerden seçilmektedir. Sınav tarihi yıllara göre değişmekte olsa da genellikle mart ayı ortalarında yapılmaktadır. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na: bir liseden mezun olmuş olanlar, bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında olan öğrenciler, ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar (alttan dersi olanlar) ile yurt dışında Türkiye'deki ortaöğretim kurumlarına denk bir okuldan mezun olanlar girebilmektedir. Sınava girmede sınır yoktur. İsteyenler her sene bu sınava girebilmektedir. Sınav başvuruları, sınav tarihleri ve sınav sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi sitesinden duyurulmaktadır. Adayların sınav hakkında bilmesi gereken şeyler de her yıl "ÖSYM Aday Kılavuzu" başlığıyla yayınlanmaktadır.