Ygs

Ygs

Son dakika ygs haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ygs ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ygs haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ygs

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ygs gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.463 ygs haberi bulunmuştur. Tüm ygs haberleri aşağıda listelenmiştir.
Büyük sınav maratonu başladı: Baraj yok tercih çok
Büyük sınav maratonu başladı: Baraj yok tercih çok 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu sınavda bu sene de geçen yıl olduğu gibi baraj puanı uygulanmayacak. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, “Barajın olmayışı çoğu adayı tercih bildiriminde bulunmaya yöneltiyor. Her adayın gücüne göre bir bölüm var. Dereceye giren adaylar için de 8-10 net ile düşük puanlar alan için de yerleşilecek programlar mevcut” diyor.
17.06.2023 Eğitim
MEB harekete geçti! Sınava girecek öğrencilere müjde
MEB harekete geçti! Sınava girecek öğrencilere müjde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin son sınıfında Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanmak isteyen öğrencilere yönelik gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren başlatılacak Akademik Destek Programı'nın hazırlıklarını tamamladıkları bildirdi.
26.05.2023 Eğitim
KPSS'de kopya soruşturması! Polis baskın yaptı Yediiklim Yayınevi kendini böyle savundu...
KPSS'de kopya soruşturması! Polis baskın yaptı Yediiklim Yayınevi kendini böyle savundu... Devlet kurumlarında memur olmak için her yıl yaklaşık 1 milyonun üzerinde adayın katıldığı Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların sızdırıldığı iddiaları, önceki gün gündeme bomba gibi düştü. İlk açıklamayı yapan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), ‘İddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır’ dedi. Ancak aynı gün ilerleyen saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) konuyu inceleme talimatı verdi. Erdoğan, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “İnceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” ifadelerine yer verdi. Gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Yediiklim Yayınevi'ne ait 2 adrese baskın düzenledi. İddiaların odağındaki yayınevinden açıklama geldi.
4.08.2022 Gündem
MEB kararı resmen duyurdu! Ücretsiz dağıtılacak, milyonlarca öğrenciye...
MEB kararı resmen duyurdu! Ücretsiz dağıtılacak, milyonlarca öğrenciye... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Milyonlarca öğrenciyi çok yakından ilgilendiriyor. Ücretsiz dağıtılacak. Eğitimde yeni modeli Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer resmen açıkladı. Lise ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için harekete geçildi. Eğitimde gidilecek yeni düzenlemelerle ilgili önemli bilgiler veren Özer YKS, LGS ili ilgili de öğrenci ve velileri rahatlatan açıklamayı yaptı. Özer, lise ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için aylık ücretsiz yardımcı testler dağıtacaklarını duyurarak, aynı zamanda bir alanda da yeni modele geçileceğini belirtti. İşte tüm detaylar...
22.10.2021 Eğitim
YKS’ye geri sayımda altın öneriler! Son hafta nasıl değerlendirilmeli?
YKS’ye geri sayımda altın öneriler! Son hafta nasıl değerlendirilmeli? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. Tüm adayların girmek zorunda olduğu Temel Yeterlilik Testi (TYT) 26 Haziran, lisans programlarına girecek adayların katılacağı Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve dil puanı ile yerleşmek isteyen adayların katılacağı Yabancı Dil Testi (YDT) ise 27 Haziran’da yapılacak. Peki, adaylar son haftayı nasıl değerlendirmeli? Rehberlik Koordinatörü Nevin Çiftel sınavda başarılı olma stratejilerini anlattı.
21.06.2021 Eğitim
MEB harekete geçti ve belli oldu! 9,10,11 ve 12. sınıflar...
MEB harekete geçti ve belli oldu! 9,10,11 ve 12. sınıflar... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milyonlarca kişinin beklediği kararı canlı yayında duyurdu. Ve tarih belli oldu. Bakan Selçuk, "Okullar 2 Temmuz'a kadar açık olacak. Liselerde ikinci dönemde de tek bir sınav olacak" dedi. Öğretmenlerin 24 Şubat'ta aşılanmaya başlandığını hatırlatan Selçuk, 425 bin öğretmene de aşı randevusu açıldığını aktardı. 750 bine yakın tabletin öğrencilere teslim edildiği bilgisini veren Bakan Selçuk, tablet dağıtımının da takibinin yapıldığını belirtti.
29.04.2021 Eğitim
Evde sıkılan genç, su motorundan 'buggy' yaptı
Evde sıkılan genç, su motorundan 'buggy' yaptı Karaman’ın Ermenek ilçesinde 18 yaşındaki lise öğrencisi, pandemi sürecinde evde sıkılınca çıkma ve hurda parçalar kullanarak 3 ay gibi bir sürede su motorundan 'buggy' araba yaptı.
9.08.2020 Bilim ve Teknoloji
YKS konuları değişti! 2020 (YTY, AYT, YDT) YKS sınav konuları neler? Müfredatta hangi konular geçerli olacak? MEB Bakanı Ziya Selçuk açıkladı!
YKS konuları değişti! 2020 (YTY, AYT, YDT) YKS sınav konuları neler? Müfredatta hangi konular geçerli olacak? MEB Bakanı Ziya Selçuk açıkladı! 2020 YKS konuları belli oldu. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ÖSYM Başkanlığına soru hazırlamada dikkate alması gereken müfredat kapsamını güncelleyen yazıyı gönderdi. YKS sınav konuları neler? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tek tek açıkladı.
27.03.2020 Eğitim
TYT ve AYT açılımı ne? TYT ve AYT nedir?
TYT ve AYT açılımı ne? TYT ve AYT nedir? Üniversite hayalini gerçekleştirmek isteyen herkes üniversite sınavına girerek, bu hayalini yerine getirmeye çalışır. TYT ve AYT sınavları da üniversite hayalini gerçekleştirmek isteyen kişilerin yani öğrencilerin girmiş olduğu sınavlardandır. Peki TYT ve AYT açılımı ne? TYT ve AYT nedir? İşte detaylar...
16.02.2022 Yaşam
YKS (eski YGS) başvuru tarihi | YKS geç başvuru ne zaman, başvuru ücreti nedir? (Adım adım YKS başvuru yapma aşamaları)
YKS (eski YGS) başvuru tarihi | YKS geç başvuru ne zaman, başvuru ücreti nedir? (Adım adım YKS başvuru yapma aşamaları) ÖSYM’nin Üniversiteye giriş için uyguladığı 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları 3 Mart'ta sona erdi. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 farklı oturumda gerçekleşen sınavın başvuru tarihi sona erince, adaylar YKS geç başvuru tarihlerini araştırmaya başladı.
6.03.2020 Eğitim
Sınav soruları nasıl sızdırdığı belli oldu!
Sınav soruları nasıl sızdırdığı belli oldu! Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği” ve “zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma” suçlarından 18,5 yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianamede, o dönemde uzman olarak görevli olan itirafçının anlattıkları dikkat çekti.
6.01.2020 Gündem
İstanbul'da 2020 yılının ilk günü ulaşım ücretsiz
İstanbul'da 2020 yılının ilk günü ulaşım ücretsiz İstanbul'da 1 Ocak Çarşamba günü İETT, OTOBÜS AŞ (Erguvan Otobüsler), özel halk otobüsleri, metro, füniküler, tramvay, nostaljik tramvay, teleferik, Şehir Hatları Vapurları, toplu ulaşıma entegre özel deniz motorlarında ulaşım ücretsiz olacak.
30.12.2019 Gündem
Bu sabah değişti! Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren karar
Bu sabah değişti! Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karara göre, 'Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde', 'Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinde', 'Polis Akademisi Başkanlığı Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde', 'Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliğinde' ve 'Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Temin Yönetmeliğinde' değişiklik yapıldı.
8.11.2019 Gündem
YKS'nin ilk sınavı TYT ne zaman?
YKS'nin ilk sınavı TYT ne zaman? ÖSYM tarafından yapılacak olan 2019 YKS sınavının başvuruları 6 Mart'ta sona erdi. Başvurularını tamamlayan adaylar ilk oturum olan TYT'nin tarihini merak ediyor. TYT sınavı ne zaman yapılacak?
7.06.2019 Eğitim
Tercih döneminde en çok hangi meslekler seçildi?
Tercih döneminde en çok hangi meslekler seçildi? YÖK Atlas verilerine göre, en çok ilgi gösterilen alanlar tıp, hukuk ve bilgisayar mühendisliği oldu.
18.08.2018 Eğitim
'Öğrenciler tercihte puan değil sıralamayı ölçü almalı'
'Öğrenciler tercihte puan değil sıralamayı ölçü almalı' Uzmanlar öğrencileri bölüme göre üniversite seçmeleri ve puana değil sıralamaya göre tercih yapmaları konusunda uyardı.
2.08.2018 Eğitim
Son Dakika... 2018 YKS sonuçları açıklandı
Son Dakika... 2018 YKS sonuçları açıklandı ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Sonuçlara, "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek. Tercihler ne zaman yapılacak? TYT'de, sözel, sayısal ve eşit ağırlık puan türlerinde birer, dilde ise 5 aday 500 puan aldı.
31.07.2018 Gündem
‘Temel Matematik zorladı!’
‘Temel Matematik zorladı!’ Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi’ni tamamlayan öğrencilerden bazıları Türkçe, bazıları ise temel matematik sorularının kendilerini zorladığını ifade etti.
30.06.2018 Gündem
Sorular değil süre eleyecek!
Sorular değil süre eleyecek! 2 milyon 381 bin 784 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın birinci oturumu tamamlandı...
30.06.2018 Eğitim
TYT-AYT puanları nasıl hesaplanır?
TYT-AYT puanları nasıl hesaplanır? Testlerin yüzdesel oranları Türkçe ve Matematik yüzde 33, Sosyal ve Fen Bilimleri yüzde 17 olarak açıklandı...
25.05.2022 Eğitim
YKS ne zaman yapılacak? Sınava gireceklerin dikkat etmesi gerekenler...
YKS ne zaman yapılacak? Sınava gireceklerin dikkat etmesi gerekenler... Üniversiteye giriş için bu yıl ilk defa YKS uygulanacak. Sayılı günler kala sınava girecek adaylar için ÖSYM tarafından saat uyarısı yapıldı. YKS ne zaman yapılacak? Sınava girecek adayların dikkat etmesi gerekenler nelerdir?
27.06.2018 Gündem
TYT’de çapraz testleri önemseyin!
TYT’de çapraz testleri önemseyin! TYT’de bütün soruları çözmek zorundasınız...
26.06.2018 Eğitim
Her soru altın değerinde
Her soru altın değerinde İki bölüm halinde yapılacak ve lise öğrencilerinin yüksek öğrenim hayatlarını belirleyecek sınavda her soru çok değerli...
25.06.2018 Eğitim
YKS öncesi öğrenci ve velilere uzman tavsiyeleri
YKS öncesi öğrenci ve velilere uzman tavsiyeleri Milyonlarca lise son sınıf öğrencisi 30 Haziran ve 1 Temmuz günlerinde üniversiteli olabilmek için Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına girecek. YGS yerine bu yıl ilk kez uygulanacak olan YKS, 2 oturumdan oluşacak.
22.06.2018 Eğitim
Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? 2018 YSK tarihi
Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? 2018 YSK tarihi Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? 2018 YSK tarihi hangi gün? Sorularının yanıtı merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte 2018 yılında üniversiteli olmak isteyenlerin gündemde sıkça araştırdığı YSK hakkındaki tüm bilgiler...
18.06.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ygs ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ygs haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.