Gazete Vatan Logo

Yeni görüntüler ortaya çıktı!

Yeni görüntüler ortaya çıktı!

Berkin Elvan’ın Okmeydanı’nda öldüğü gün bir TOMA’nın kamerasından çekilen kayıtlarında, bölgede görev yapan polislere ait yeni görüntüler tespit edildi.

İstanbul Okmeydanı’nda 16 Haziran’da gerçekleştirilen Gezi eylemlerinde yaralanıp 269 gün sonra da hayatını kaybeden 14 Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili soruşturmada yeni görüntüler elde edildi. Berkin Elvan’ın polis tarafından atılan gaz fişeğiyle vurulmasından yaklaşık altı saat sonra bölgede görev yapan bir TOMA’nın kamerasından çekilen görüntülere ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı.




İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine hazırlanan raporda, ellerinde gaz tüfekleriyle Okmeydanı girişinde ve sokaklarında dolaştıkları ve ateş ettikleri görülen polislerin resimlerine de yer verilirken, TOMA’nın arkasında duran polislerin ön taraftaki göstericilere gaz fişeği sıkarak müdahale ettikleri ifade edildi.




Savcı raporu yetersiz buldu

Savcılık geçtiğimiz günlerde eline ulaşan raporu yetersiz buldu. Bunun üzerine TOMA görüntüleri ikinci bir inceleme için yeni bir bilirkişiye gönderildi.

Öte yandan Elvan’ın ölümüne ilişkin devam eden soruşturmada Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporu Savcılığa gönderildi. Ancak raporda ölüme ilişkin kesin bir sonuç verilmedi. Biri başkan ile üç üyenin imzasını taşıyan raporda, Birinci Adli Tıp İhtisas Kurulu’ndan görüş alınmasının uygun olduğu belirtildi.















Haberin Devamı