Gazete Vatan Logo

Berkin’i emniyete çağırmışlar!

Savcıya ifade veren baba Elvan: Oğlumu bilerek öldürdüler

Berkin’i emniyete çağırmışlar!

Gezi Parkı eylemlerinde 16 Haziran 2013’de yapılan müdahalede Okmeydanı’nda gaz bombası fişeğiyle ağır yaralanan ve 269 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmada anne ve babası ifade verdi. Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Faruk Bildirici’ye konuşan Baba Sami Elvan, ilginç bir iddiada bulundu:

‘Başbakan’dan şikayetçiyim’

“Oğlumu Emniyet biliyordu. 5 Haziran’da bizi emniyetten çağırdıklarında Berkin’in Grup Yorum konserlerine gittiğini, eylemlere katıldığını ve bunu tasvip etmediklerini söylediler. Cezaevinde birçok kişinin sakat kaldığını, bir çoğunun hayatıyla bedel ödediğini, Berkin’in de bunlardan biri olabileceğini söylediler. Ben oğlumun bilerek öldürüldüğüne inanıyorum. Çünkü sordukları sorulardan Berkin’i tanıdıkları anlaşılıyordu. Ben Başbakan, İçişleri Bakanı, İl Emniyet Müdürü ve Vali’den şikayetçiyim. Daha önce de bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştum. Başbakan eşimi ‘terör örgütü’ diye yuhalattı.”



ANNE GÜLSÜM ELVAN:

‘O bilyeleri silah diye atmadım’


Savcıya ifade veren anne Gülsüm Elvan da, Başbakan Erdoğan’dan şikayetçi olduğunu söyledi: “Berkin’in tabutuna kırmızı bayrak sardık. Türk bayrağı bizim için semboldür. Ancak ben Pir Sultan Abdal geleneğinden gelen bir insanım. Bu nedenle bu kırmızı bayrağı sarmıştım. Kendi geleneğimle çocuğumu defnettim. Ancak çocuğumun mezarına attığım başımdaki tülbenttir. Ben ayrıca çocuğumun mezarına bilye atarken kesinlikle silah diye atmadım. Arkadaşlarıyla oynadığı bilye ve misketleri attım. Hatta Berkin’in arkadaşları attı. Başbakan ‘Emri ben verdim, polislerim destan yazdı’ diye sözler söyledi. Bu nedenle kendisinde şikayetçiyim.”

Haberin Devamı