Gazete Vatan Logo

Yeni bakanların ilk demeçleri

Yeni bakanların ilk demeçleri

- İçişleri Bakanı Selami Altınok: Bize tevdi edilen görevi elimden geldiğince memleketimize, milletimize üstün hizmet anlayışıyla yerine getirmeye gayret edeceğim. Allah yar ve yardımcımız olsun. Beklemiyordum ama biz kamu görevlileri için görev beklenmez, görev tevdi edilir. Şimdi de böyle bir görevi büyüklerimiz tevdi etti, şerefle elimizden gelenin en iyisini onların teveccühüne layık olma adına yapmaya gayret edeceğiz.

- Kalkınma Bakanlığ HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan: Geçici hükümete, acilen kardeşlik bağlarının yeniden güçlenmesi, akan kanın durması ve seçim güvenliğinin sağlanması için destek verdik. Başbakanımızın söylediklerine katılıyorum. Biz iki ay içerisinde sabit bir hükümet ne yapması gerekiyorsa ülke için, ülke kaynaklarının doğru kullanımı olsun, doğru yönetimiyle ilgili hususlarda ciddiyetle çalışacağız.

- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: Sayın Başbakanımızın da dediği gibi geçici bir hükümet gibi değil, 4 yıllık bir hükümet olarak elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz, en üstün performansı göstermeye çalışacağız. Bu, tek tek milletvekillerinin anayasal zorunluluk ve siyasi sorumluluk üstlenerek kurdukları bir hükümet.

Haberin Devamı

- Avrupa Birliği Bakanı HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca: Biz, elimizden ne geliyorsa ilkelerimizden ödün vermeden kendi plan ve programımızı koruyarak yapmaya hazırız. Empati yapmaya, özveride bulunmaya, dayanışma içerisinde olmaya, herkesle konuşmaya, yumruk sıkmayı bir yana bırakmaya, kaş çatmayı bir yana bırakmaya, insanca davranmaya hazırız. Ben, Avrupa oyları ile seçildim.