Lego’yla yakaladığımız mutluluk

Geçen hafta sonu iki gün boyunca evde lego yaptık. Çocukluğumda tanışmadığıma, bu şansın verilmediğine pek üzüldüm. Şimdiki çocuklar gerçekten çok şanslı. Onlara lego alabilecek, oturup beraber yapabilecek aileleri var.

Haberin Devamı

Oğlum da şaşırdı halimize. Babası bir yandan, ben bir yandan parçaları birleştiriyor, arada sevinç çığlıkları atıyorduk. Oğlum küçük parçaları yerleştiriyor, “Detay işler benim” diye gururlanıyordu. Şimdi nurtopu gibi bir uçağımız, bir de küçük kamyonetimiz var. Hedef büyüküttük, para biriktirip daha büyük uçaklardan alacağız.

Tamam bu legolar çok pahalı. Ama düşünün bir ayın içinde oyuncaklara ne kadar para verdiğinizi sonra alıp, almamaya karar verin legoları. İlla lego olması da gerekmiyor tabii. Bir google taramasıyla ulaşabileceğiniz Bardabas kutuları da nefis bir alternatif. İçinden deney yapacak onlarca kutu çıkıyor. Tariflere uygun yaptığınızda hem kendinizi, hem çocuğunuzu kahkahalar atarken bulabilirsiniz.

Geçenlerde bir kitap markette rastladığımız minik rüzgar enerjisi paneline de bayıldık. Henüz evde yapılmayı bekliyor. Çok zaman gerekiyor kurabilmek için. Ama iple çekiyoruz babası ve oğlumla birlikte kafa yormak için.

Galiba pedagoglar birlikte oyun oynayın darken, ne demek istediklerini daha net anladım. Bunu diyorlar tam da. Gerçekten oyunun içine dahil olduğunuzda çocuğunuzun yüzünde beliren ifadeye bakın dönüp. O legoya verilen paranın yanında bu mutluluk paha biçilemez gerçekten de.

Huzurla ve sağlıcakla kalın…

DİĞER YENİ YAZILAR