En iyi doğum şarkılarını seçtim...

Kelimelerin yetersiz kaldığı her yerde müzik var. Anne adaylarının da rahatlamaya ihtiyacı var… Doğumdan önce eşinize söyleyin size harika parçalar kaydetsin. Eminiz doğumunuz müzik sayesinde daha kolay geçecek.

Haberin Devamı

Doğumda sizi rahatlatması için her zaman yanınızda bir şeyler getirmeniz önerilir. Ama müzik hep unutulur. Oysa müzik yeni annenin rahatlaması için en eğlenceli yol. Doğum, kadının ister istemez bilinç değişikliğine uğramasına yol açan bir süreç. Müzik, bu süreçte kadının kendisini bulunduğu yere ait ve güvende hissetmesi için
büyük önem taşıyor.

Doğum odasında hafif de olsa müzik çalması, kutlamaya gelenlerin ya da hastane personelinin ses karmaşasını dindirir. Annenin çekingenliğini de azaltır. Çok yüksek sesli olmayan, neşeli bir müzik, doğum yapacak anneye ve çevresindekilere iyi gelir. Klasik müzik de doğum sırasında çok rahatlatıcı olabilir.

Doğum öncesi ya da sonrası için şarkı seçerken tabii ki özen gösterin. Çünkü o şarkıyı ömür boyu hatırlayacaksınız. Tıpkı düğün müziğiniz gibi… Bu, çocuğunuzu kucağınıza aldığınız o ilk ve sımsıcak anı hatırlatacak nefis bir müzik olsun.
Sizin için diğer annelerden birkaç doğum parçası önerisi istedim. Ve işte top 10 listem...

Jonny Cash: Heart
Björk: So broken
Travis: Flowers in the window
Queen: Bohemian Rhapsody
Şebnem Ferah: Yağmurlar, Ay ışığında saklıdır
Erkin Koray: Arap Saçı
Erkan Oğur: Pencere önü çiçeği (enstrumantel).
Pink Floyd: Hey you
Steve Vai - For The Love Of God.

DİĞER YENİ YAZILAR