Tavuk Göğüs Sarması

Tavuk göğüslerinin iç kısımlarından birer dilim kesip çıkararak göğüs etini inceltelim ve arkalı önlü tuz, karabiber serpelim

Haberin Devamı

Malzemeler (5-6 kişilik)
* 2 tavuk göğsü
* 1 orta boy soğan
* Yarım kg. ıspanak (yapraklı kısımları)
* 2 orta boy haşlanmış havuç
* 4 çorba kaşığı sıvı yağ
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* Tuz, karabiber

Tavuk göğüslerinin iç kısımlarından birer dilim kesip çıkararak göğüs etini inceltelim ve arkalı önlü tuz, karabiber serpelim. Tavayı sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Yıkayıp suyunu süzdüğümüz ıspanakları doğrayarak ekleyelim. Ispanaklar pörsüyene dek kavurarak tuz ve karabiber ekleyip ateşten alalını. Tavuk göğüslerinin içine ıspanaklı harcı yayarak göğüs etinin bir kenarına haşlanmış havucu yerleştirip diğer kenarını üzerine kapatalım. Kenarlarını kürdanla teğeller gibi tutturalım. Göğüs etini kızgın sıvı yağda ve ağır ateşte arkalı önlü sık sık çevirerek üzerleri altın sarısı renk alana dek kızartalım. Göğüs etinin üzerindeki kürdanları çıkarıp dilimleyerek servis yapalım.

Sebzeli Mantar Sote
Malzemeler (4-5 kişilik)
* Yarım kg. mantar
* 1 orta boy domates
* 3-4 sivribiber
* 1 orta boy soğan
* 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
* Tuz

Tavaya tereyağını alıp eritelim. İnce uzun dilimlenmiş mantarları ve küp doğranmış soğanı tavaya alıp mantarlar suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. İnce doğranmış sivribiberleri, küp doğranmış domatesi ekleyip tuzunu ayarlayalım. Mantarları, domates ve biberlerle birlikte 3 dakika daha kavurup ateşten alarak servis yapalım.

Not: Mantarları kavururken tavanın kapağını kapatın. Mantarları harlı ateşte kavurun.

Kolay Açma
Malzemeler (7-8 kişilik)
* 1 yumurta şansı
* 3 ekmek hamuru
* 1.5 çay bardağı süt
* 1.5 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı şeker
* Alabildiğince un
* Yarım paket margarin

Arzuya göre:
* 100 gr. beyazpeynir
* Lor peyniri
* Çörekotu
* Tuz

Ekmek hamurlarını birleştirip içine sütü, sıvı yağı, şekeri ve tuzu ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek un ilave edip özlü bir hamur yoğuralım. Kabın ağzını örtüp ılık bir ortamda hamur iki misli kabarana dek mayalandıralım. Mayalanan hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopararak önce yuvarlayıp sonra yassıltalım. Üzerine yumuşamış margarini bir tatlı kaşığı yardımı ile sürüp, ezilmiş peynir serperek rulo yapıp saralım. Hamurun iki ucunu ip büker gibi ters yönlere kıvıralım ve daha sonra simit şeklinde iki ucunu birleştirelim. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Hamurların ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında yarını saat daha bekletelim. Üzerlerine yumurta şansı sürüp çörekotu serperek önceden ısıtılmiş 190 dereceli fırında altlan üstleri pembeleşene dek pişirelim.

Sütlü Nuriye
Malzemeler (10-12 kişilik)
* 2 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çorba kasığı sirke
* 1 fiske tuz
* 4 su bardağı baklavalık un
* 200 gr. findik
* 1.5 paket margarin veya tereyağı

Yufkayı açmak için:
* 250 gr. nişasta

Şerbeti için:
* 5 su bardağı şeker
* 2.5 su bardağı su
* 1.5 su bardağı süt

Unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, 1 fiske tuzu ekleyip yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım. Nemli bez örterek yarım saat dinlendirelim. Nişasta serpilmiş zemine koyup üzerlerine nişasta serpelim, ince yufkalar açalım. Üç yufkanın üstlerine ve aralarına fırça yardımıyla erimiş yağ sürerek üst üste hafifçe yağlanmış tepsiye serelim. Üzerine iri dövülmüş findik serpelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde yağ sürerek ve üç yufkada bir findik serperek üst üste serelim. Yufkaları kare dilimler halinde keselim. Kalan yağı eritip 1 dakika kaynatalım. Kaynar yağı yufkaların üzerine gezdirelim. Baklavayı, altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbetini hazırlayalım. Şekeri vu suyu birlikte 10 dakika kaynatalım. İçine kaynar sütü ekleyip karıştıralım. Şerbeti baklavaya döküp soğumasını bekleyelim.

DİĞER YENİ YAZILAR