Jambonlu tavuk göğüsü sarması

Tavuk göğüslerinin iç kısımlarından birer dilim kesip çıkararak eti inceltelim. Arkalı önlü tuz ve karabiber serpelim. Tavada soğan kavuralım...

Haberin Devamı

Tavuk göğüslerinin iç kısımlarından birer dilim kesip çıkararak eti inceltelim. Arkalı önlü tuz ve karabiber serpelim. Tavada soğan kavuralım. Yıkayıp suyunu iyice süzdüğümüz ıspanak yapraklarını doğrayarak ekleyelim. Ispanaklar pör-süyene dek kavurarak tuz ve karabiber ekleyip ateşten alalım. Tavuk etinin iç kısmına jambon dilimlerini yayalım. Üzerine ıspanaklı harcı yayalım. Etin bir kenarına da haşlanmış havucu yerleştirip diğer kenarını üzerine kapatalım. Tavukların kenarlarını kürdanla teğeller gibi tutturarak margarinle hafifçe yağlanmış alüminyum folyolara saralım. Folyo paketlerinin kenarlarını sıkıştırarak kapatıp fırın kabına alalını. Isıtılmış 200 dereceli firın-da yumuşayana dek pişirip firından alalım, üzerindeki fol-yoları ve kürdanları çıkarıp dilimleyerek servis yapalım.

Malzemeler (5-6 kişilik)
* 2 tavuk göğsü
* 4 dilim jambon veya salam
* Yarım kg. ıspanak
* 2 orta boy haşlanmış havuç
* 1 orta boy soğan

Sebzeler için:
* 4 çorba kaşığı sıvı yağ
* Tuz, karabiber

Saray Böreği
Böreğin iç harcını hazırlayalım. Tavaya yağı alıp soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edelim. İnce uzun dilimlenmiş mantarları ekleyip, mantarlar suyunu bırakıp çekene dek kavurmayı sürdürelim. Sonra küçük doğranmış sivribiberleri, tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesi, tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika daha kavurarak tavayı ateşten alalım. Bir kapta yumurtayı, sütü ve yağı çırpma teli ile iyice karıştıralım. Bir yufkayı serip üzerine fırçayla harcı sürelim. Yufkayı artı(+) şeklinde keserek 4 eşit üçgen parça elde edelim. Yufka parçalarının geniş kenarlarına bir miktar iç harcından koyarak yufkanın karşılıklı iki sivri kenarlarını hafifçe içe doğru çevirelim. Yufkayı rulo yaparak saralım. Ruloyu kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil kazandıralım ve yağlanmış firın kabına dizerek ısıtılmış 220 dereceli firında böreklerin altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Börekler pişerken sosu hazırlayabiliriz. Tavaya yağı alıp salçayı ekleyelim. Yarım dakika kavurarak kuru naneyi, kırmızıbiberi, şekeri, dövülmüş sarımsakları, limon suyunu ekleyip birkaç kez çevirelim. Sonra yarım su bardağı su ekleyip sosu bir taşını kaynatarak ateşten alalım ve iyice soğutalım. Börekler kızarır kızarmaz fırından çıkarıp ılıtalım. Üzerlerine sos gezdirip kıyılmış maydanoz serperek servis yapalım.

Malzemeler (4-5 kişilik)
* 4 yufka
* 1.5 su bardağı süt
* 1.5 çay bardağı sıvı yağ
* 3 yumurta

İçi için:
* 2 orta boy soğan
* Yarım kg. mantar
* 200 gr. yağsız kıyma
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 2-3 sivribiber
* 1 orta boy domates
* Tuz, karabiber
* 1 demet kıyılmış maydanoz

Sosu için:
* 1 çorba kaşığı salça
* 3 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* Kırmızıbiber
* Yarım çorba kaşığı şeker
* 2-3 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı limon suyu

Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Tavuk göğsünü bir tencereye alıp üzerine 3.5 su bardağı sıcak suyu, yarım limon suyunu, tuzu, iri dilimlere kesilmiş havucu, soğanı, tane karabiberi, defne yaprağını, demet halindeki maydanozu ekleyelim. Ağır ateşte tavuk eti yumuşayana dek haşlayıp eti kemiklerinden ayıralım. Eti iri parçalara bölüp bekletelim. Tavuk suyunu tel süzgeçten geçirip posasını atarak tencereye alalım. İçine 1-1.5 su bardağı sıcak suyu, tavuk etlerini, tel şehriyeleri ekleyip şehriyeler yumuşayana dek pişirip ateşten alalım. Tereyağını eritip çorbanın üzerine gezdirelim ve servis yapalım.

Malzemeler (4-5 kişilik)
* Yarım tavuk göğsü
* 50 gr. tel şehriye
* 4-5 su bardağı tavuk suyu
* 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
* 1 orta boy soğan
* 1 orta boy havuç
* 1/4 limon suyu
* Yarım demet maydanoz
* 2 defne yaprağı
* Tuz, karabiber
* 6-7 tane karabiber

DİĞER YENİ YAZILAR