Babamın yahnisi

Yayvan bir tencereye piyaz doğranmış soğanların yarısını yayalım. Pirzolalara arkalı önlü tuz, karabiber ve kekik serperek soğanların üzerine yerleştirelim...

Haberin Devamı

Yayvan bir tencereye piyaz doğranmış soğanların yarısını yayalım. Pirzolalara arkalı önlü tuz, karabiber ve kekik serperek soğanların üzerine yerleştirelim. Üzerine, kalan soğanları yayalım. Önce yuvarlak dilimlenmiş patlıcanları sonra da yuvarlak dilimlenmiş domatesleri dizelim. Üzerine 2'ye kesilmiş sivribiberleri, doğranmış sarımsakları ekleyip tuz ve karabiber serpelim. Tereyağını küçük parçalar halinde sebzelerin üzerine yerleştirip ağır ateşte etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirerek servis yapalım.

Malzemeler (4-5 kişilik)
* Yarım kilo pirzola
* 3 orta boy soğan
* 2 orta boy patates
* 1 orta boy patlıcan
* 2 orta boy domates
* 4-5 sarımsak
* 4-5 sivribiber
* 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (40 gr.)
* Tuz, karabiber, kekik

Sebzeli Makarna
Tencereye suyu alıp kaynatalım. 2 çorba kaşığı sıvı yağı, tuzu ve makarnayı ekleyip diriliklerini kaybedene dek haşlayarak ateşten alıp suyunu süzelim. Kabakları ve havuçları soyup kibrit çöpü inceliğinde doğrayarak tencereye alalım. Üzerlerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ve tuz ekleyerek sebzeler yumuşayana dek haşlayalım ve süzgece alıp suyunu süzelim. Tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Salçayı, tuzu, karabiberi ve 1 çay bardağı suyu ekleyerek, kıymayı sosu ağır ateşte 5-10 dakika pişirip ateşten alalım. Kıymayı sosu ve haşlanan sebzeleri makarnanın üzerine gezdirip karıştırarak servis yapalım.

Malzemeler (4-5 kişilik)
* Yarım paket küçük taneli makarna
* 6 su bardağı su
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1 orta boy soğan
* 4-5 diş sarımsak
* 150 gr. yağsız kıyma
* 1 orta boy kabak
* 1 orta boy havuç
* 1 çorba kaşığı salça
* Tuz, karabiber

Zahter
Kekiği bir tencereye alıp üzerini hafifçe aşacak kadar su ekleyerek yumuşayana dek 5 dakika haşlayalım. Kekiği süzgece alıp suyunu süzdürelim. Bir kabın içine kekiği, tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, ince doğranmış taze soğanları, maydanozu, naneyi ve iri dövülmüş cevizi ekleyelim. Nar ekşisini, zeytinyağını ve tuzu bir kapta çırparak salata harcına ekleyip karıştıralım. Salatayı servis tabağına alıp servis yapalım.

Malzemeler (4-5 kişilik)
* 4 çorba kaşığı kuru kekik
* 2 orta boy domates
* Yarım demet maydanoz
* 2 çorba kaşığı nar ekşisi
* 2-3 dal taze soğan
* Yarım demet nane
* 50 gr. iri dövülmüş ceviz
* Tuz, yarım çay bardağı zeytinyağı

Ayva Kompostosu
Ayvaları soyup çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra dilimleyerek tencereye alalım. Ayvalar yumuşayana dek pişirelim. Kompostoyu ateşten almadan 5 dakika önce şekeri ekleyelim ve iyice soğutarak servis yapalım.

Malzemeler:
* 3 orta boy ayva
* 6 su bardağı su
* 3/4 su bardağı şeker

DİĞER YENİ YAZILAR