Yarışma bahane, reality şahane!

2015 yılı değerlendirmemizde bu hafta gözlerimizi reality yarışmalara çevirdik. Hemen her dakikaları ayrı birer olay olan bu şov programlarının hafızalarımızda yer eden en can alıcı sahnelerini tarihe not düşüyoruz.

En merak edilen şahıs: Hamamcı Selda

Ekim ayının ortalarında yayınlanan bir bölümünde O Ses Türkiye’de yarışan bir yarışmacının, jüri üyelerinden Gökhan’a getirdiği selamın sahibinin kim olduğu büyük bir merak konusu oldu. İlerleyen bölümlerin hemen hepsinde adı anılan ‘Hamamcı Selda’ adlı vatandaşın kim olduğu ve neden Gökhan’a selam gönderdiği bir türlü çözülemedi. Bir ay kadar sonra İzmir’e giden ‘O Ses Türkiye’ ekibi, sonunda hedefine ulaştı. Meğerse İzmir’de bir kadınlar hamamı işleten Hamamcı Selda Hanım, ailece hayranı oldukları için Gökhan’a selam göndermiş.

Yılın atarı: 100-96= 4

Son 10 yılın en sivri yarışmacılarının katıldığı Survivor Allstar, eski hesaplaşmaların rövanşının alındığı bir sezon oldu. İlk katıldıkları sezona dost olarak başlayan Turabi ve Sahra daha sonra ayrı kutuplara kaymış ve birbirleriyle konuşmaz olmuşlardı. Aralarındaki husumet Survivor Allstar’da da devam etti. Turabi, elenmek üzere Sahra’nın ismini verdiği bir konseyde önündeki kâğıda “100-96=4” yazdı ve anlamını kameralar önünde açıkladı: “Sana çok 100 verdim, 96’sını geri alıyorum, şimdi peşimde 4 dön bakalım…”

Haberin Devamı

Yılın repliği: Ay! Öldüresi var beni…

Bir yıla tam üç sezon sığdıran İşte Benim Stilim’de hemen her gün başka bir olay patlak verse de en unutulmazlardan biri halen devam etmekte olan Allstar’da yaşandı. İkinci sezonun şampiyonu Emel ile ilk sezondan gelen çatık kaşlı Ayşegül arasında geçen bu gergin diyaloğun sonunda iki yarışmacı da gözyaşlarına hâkim olamadı. Emel ağlaşmalar sürerken ani bir hareketle başını yana döndürüp duygularını, “Ay! Öldüresi var beni” cümlesiyle dile getirdi. Kısa sürede sosyal medyaya düşen bu sahne paylaşım ve kahkaha rekorları kırdı.

Yılın muamması: Semih, Kurre’ye hâllendi mi?

Televizyon tarihinin en uzun süreli ‘kapalı mekân’ yarışması Ütopya’nın yarışmacıları bu süreçte oldukça zor dakikalar yaşadılar. Özellikle Semih, tam 11 ay boyunca kameralar önünde yaşamanın bedelini epey ağır ödedi sayılır. Daha ilk hafta suratının ortasına bir yumruk yedi ve en önemlisi sevgilisi Kurretûlayn ile didişti durdu. İnternete düşen bir gece yarısı görüntüsü ise sadece onun değil Acun Medya’nın da başını epey ağrıttı. Bu görüntülerde sevgilisinin kucağına başını koyan Semih, yorganın altındaki eliyle mastürbasyon yapıyordu.

Yarışma bahane, reality şahane

Haberin Devamı

Yılın Cast’i: Big Brother Türkiye

Yıllar boyunca Biri Bizi Gözetliyor adıyla izlediğimiz yarışma formatı, bu yıl sanki geçmişte hiç böyle bir yarışma izlememişiz gibi ‘ilk defa ekranlarda’ sloganıyla çıktı karşımıza. 35 bin kişinin başvurduğu program için seçilen yarışmacıları tanıyınca da anladık ki; “Big Brother’ın hakikaten bize cast’ı var”. Yarışmacıların hemen hemen yarısı daha önce ekranlarla haşır neşir olmuş kişilerden oluşuyor. Dizilerde oynayanlar mı ararsınız, reklamlarda hâlâ karşımıza çıkanları mı seyredersiniz yoksa katılmadığı yarışma kalmayanları mı tercih edersiniz, son karar sizlerin olacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR