Büyük Ağabey’den selam getirmişem!

Herkes Big Brother’ın yarışmacılarını gözetliyor, biz de yarışmanın arka planını gözetledik. İşte Big Brother Türkiye…

Big Brother adı nereden geliyor?

George Orwell’in romanı “1984”den geliyor. Toplumdaki her bireyi tele ekranlar aracılığıyla gözetleyen, zayıf noktaları öğrenip, onların aleyhine kullanan, kimliği ise hiç kimse tarafından bilinmeyen gizemli bir diktatör “Big Brother”.

Big Brother ilk olarak 2001’de Biri Bizi Gözetliyor adıyla uyarlanmıştı. BBG evleri de şu an olduğu gibi 24 saat izleniyordu. Yarışmacı seçimleri nasıl yapıldı?

Yapımcı Endemol Türkiye, yarışmaya 35 bin kişinin başvurduğunu açıkladı. Ancak yarışmacılara baktığımızda geçtiğimiz yıllarda başka yarışmalara katılmış ya da dizilerde oynamış isimler hemen göze çarpıyor. İnsan, madem daha önce hazır denenmiş insanlar tercih edilecekti, bunca insanın umutlarıyla oynamaya ne gerek vardı diye sormadan edemiyor.

Sunucu seçimi ne kadar isabetli?

Wipeout ve Fear Factor yarışmalarını sunarken göz dolduran Asuman Krause’nin üzerine oturtulmaya çalışılan ancak bir türlü uyum sağlanamayan üçüncü format Big Brother oldu. Endemol Türkiye, her nedense seyirci tarafından en sevilen sunucunun Asuman Krause olduğuna dair bir inanca sahip ve bir türlü ondan vazgeçmek istemiyor. Tıpkı “Var mısın Yok musun” gibi Big Brother da Krause’nin kulvarı dışında bir yarışma formatı.

Haberin Devamı

Büyük Ağabey’den selam getirmişem

Öne çıkan yarışmacılar

İDİL: “Bu Tarz Benim”den tanıyoruz. Jüri üyelerinden Cemil İpekçi’yi epey sinir etmişti. Ağlamaktan ve trip atmaktan fırsat bulursa yarışmada ilerleyeceğe benziyor.

OKTAY: Eski buz hokeyi oyuncusu, vücut geliştiricisi, Arka Sokaklar ve Kurtlar Vadisi oyuncusu, hatta Ben Bilmem Eşim Bilir yarışmacısı… Big Brother’da ilk haftanın lideri olan Oktay’ın ekran geçmişi zengin.

SİNAN/ ONUR/ ALPHAN: Daha ilk günlerde ittifak kurmaya karar veren üçlü, Big Brother’ın gözünden kaçamadı ve yarışma kurallarını ihlal ettiklerinden dolayı ilk haftanın eleme adayları arasına katıldı. YASİN: Onun ekran mazisi de dolu dolu! Doksanlar, Hayat Yokuşu ve Küçük Ağa, yer aldığı diziler arasında. Yakışıklılığı sayesinde büyük ihtimalle genç kızların oylarının kendisine akacağına inanıyor. Ancak evdekiler tarafından sevildiği pek söylenemez. Bu nedenle işi hayli zor…

GÖKÇEN: Dudaklarıyla “su altından öpücük de atabilmesi”yle ünlü desek yeridir. Zaten kendisine baktığınızda dudaklarını aşıp yüzünün başka bir yerine konsantre olabilmeniz pek mümkün değil. İlk hafta, 42 yaşındaki yarışmacı arkadaşı Demir ile muhabbetiyle gündeme geldi.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR