Gazete Vatan Logo

Randevuya geç kalıp, doktoru darbetti! Hasta hakkındaki gerçeği polislerden öğrendi

Elazığ’da randevusuna geç gelen hasta doktorun muayene edeceğini söylemesine rağmen genç doktoru darp etti. Olaya hasta yakınları ve güvenlik görevlileri müdahale ederken, genç doktor şiddet uygulayan kişi ile ilgili öğrendiği gerçek karşısında şoke oldu.

Randevuya geç kalıp, doktoru darbetti! Hasta hakkındaki gerçeği polislerden öğrendi

YASİN ARSLAN | gazetevatan.com

Fırat Üniversitesi Hastanesi Dahiliye Polikliniğinde meydana gelen olayda, hasta M.T. saat 09.06 olan randevusuna 1 saat geç geldi. İçeri girmeye çalışan M.T. ile konuşan asistan Doktor İslam Bartu Görgülü, kendisini içerdeki hastadan sonra alacağını beklemesi gerektiğini söyledi. Bir doktora kabusu yaşatan olay ise bundan sonra başladı.

Yaşadığı dehşet anlarını gazetevatan.com'a anlatan Doktor Görgülü, sırası gelen başka bir hastayı aldığı sırada bu kişinin yanında bir hanımefendi ile içeri girdiğini belirterek, "Bu kişiler ‘bizim randevu saatimiz geçti acelemiz var bizimle hemen ilgilen’ dedi. Bazı hastaların poliklinikleri karıştırdığını bildiğim için bu hastaya da belki karıştırmıştır diye bilgilerini sordum ve sistemden teyit ettim. Bu kişinin randevuya bir saat geç kaldığını gördüm. Böyle olunca ben de şu an randevulu hastalara baktığımı yarım saat sonra onları alacağımı belirttim. Bana sesini yükselterek içerideki diğer hastamın yanında ‘acelem var hemen beni alman gerekiyor’ dedi. Ben kendisini dışarda beklemesi konusunda uyardım. Bu kişi kapıyı çarparak dışarı çıktı” dedi.

Haberin Devamı

"OTURDUĞUM SIRADA BANA YUMRUK ATTI"

Şahsın başka hasta ile birlikte yine odaya girdiğini ifade eden Görgülü, “Bu kez tek girdi ve kapıyı kapadı. Yine bana emri vaki şekilde ‘benimle ilgilenmen gerekiyor, benim acelem var’ şeklinde şeyler söyledi. Ben de onu daha sonra alacağını yineledim. O sırada ‘Nerede geçmiş lan benim randevum’ dedi. Ben de sistemden kayıt tarihlerini kendisine gösterdim. Daha sonra geçip yerime oturdum. Bu sırada sol gözüme bir yumruk attı. Daha sonra üzerime atladı. Aramızda arbede yaşandı. O itişme sırasında diğer hasta yakınları geldi. Bizi ayırdı. Bir dakikaya yakın boğuştuk odamda. Sonra hasta yakınları gelince ben de güvenliği çağırdım” ifadelerini kullandı.

"ŞAHIS ŞİZOFREN ÇIKTI"

Bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Görgülü, “Bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğum sırada polislerden şahsın raporlu şizofren olduğunu öğrendim. Bu yüzden de bu kişi hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. Savcı avukatıma bu kişinin şizofren raporu olduğu için tutuklatamayacağını söylemiş” dedi.

"DAHA BÜYÜK ZARARLAR VEREBİLİR"

Olayı sosyal medyada paylaşmasından sonra şahsın gözaltına alındığını ifade eden Görgülü, böyle bir kişinin toplum içinde olmasının doğru olmadığını ifade ederek, "Beni akşam evime giderken tekrar rahatsız etmeyeceğini garantisi yok, ya da başka bir vatandaşa büyük zararlar verebilir. Ben hakkımı sonuna kadar arayacağım. Umarım başka doktorlar da böyle bir olay yaşamaz” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

SAĞLIKTA ŞİDDET KATALOG SUÇ SAYILDI

Öte yandan geçtiğimiz aylarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesini içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Sağlık çalışanlarına yönelik kasten işlenen suçlar katalog suçlara girdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konu ile ilgili "Sağlıkta kasten yaralama suçlarında tutuklu yargılamayı sağlayan düzenleme, bunun yanı sıra, failin ceza indirimi amacıyla duruşmada kılık kıyafetine özen göstermesi, takım elbise giymesi, kravat takması gibi şekli tutum ve davranışlarını iyi hal indirimi nedeni saymayacak" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kanuna göre, kamu veya özel sağlık kurum ve kuruluşları ve vakıf üniversitelerinde görev yapan hekim ve diş hekimleri ile diğer sağlık meslek mensuplarının sağlık mesleğinin icrası kapsamında yaptıkları muayene, teşhis ve tedaviye ilişkin tıbbi işlem ve uygulamalar nedeniyle yapılan soruşturmalar hakkında Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun hükümleri uygulanacak. Soruşturma izni, Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Mesleki Sorumluluk Kurulu tarafından verilecek. Kurul, özel sağlık kurum ve kuruluşları ve vakıf üniversitelerinde görev yapan hekim ve diş hekimleri ile diğer sağlık meslek mensupları bakımından il sağlık müdürlüklerinde görevli başkan veya yardımcılarını da ön inceleme yapmak üzere görevlendirebilecek.

Haberin Devamı