Gazete Vatan Logo

Korktu, vurup öldürdü; BERAAT!

Trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsünü vurup öldüren İstanbul Emniyet Müdür yardımcısı Celal Yılmaz 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti

Korktu, vurup öldürdü; BERAAT!

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsünü Halkalı’daki polis lojmanlarının önünde tabancayla öldüren emniyet müdürü Celal Yılmaz hakkında ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çatalca ve Silivri’den sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, kendisi gibi polis olan eşiyle 17 Ağustos’ta evinin bulunduğu Polis Lojmanları’na otomobiliyle giderken motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu ile tartışmış, lojmanlara kadar kendisini takip edip silahla tehditte bulunan Sülüşoğlu’nu beylik tabancasıyla vurmuştu.

Olay yerinde yaşamını yitiren motosiklet sürücüsü Sülüşoğlu’nun tabancasının kurusıkı olduğu belirlenirken, Celal Yılmaz çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Yapılan itiraz üzerine “tutuksuz yargılanmak üzere” serbest bırakılan Yılmaz, “Haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında yeniden tutuklanmıştı. Oyçokluğuyla alınan beraat kararında “Meşru müdafaa sınırları ve mazur görülebilecek heyecan korku ve telaş nedeniyle sanık hakkında ceza verilmesine yler olmadığına” denildi.

Haberin Devamı

Şaşırtan ifadeler

Davanın önceki günkü ilk duruşmasında söz alan sanık Celal Yılmaz, “Tüm mukaddesatım üzerine yemin ederek söylüyorum ki maktul etkisiz hale geldiğinde söylediğim ilk söz ‘Değdi mi be kardeşim ne gerek vardı’ dedim ama bana söylediği ilk söz “Allah razı olsun senden’ şeklinde oldu” dedi. Sunumdan sonra söz alan Sülüşoğlu ailesinin avukatı Erdal Fatih Çanakçı ise “Görüntülerde silahın alınması ve yaşam hakkı ihlal edilmeden etkisiz hale getirme yöntemi tercih edilmeden doğrudan sanığın maktulün yaşam hakkını hedef aldığı ortadadır. Sanık profesyonel bir emniyetçidir. Maktulü etkisiz hale getirebilecek çok sayıda eğitim ve deneyime sahip olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. Duruşmada söz verilen Mecnun Sülüşoğlu, kardeşinin Türkiye Cumhuriyeti polisine ya da herhangi bir görevlisine silahla mukavemet edecek bir insan olmadığını, bunu yapabilecek “en son insan” olduğunu savunmuştu.

Haberin Devamı

Nasıl olmuştu?

Güvenlik kamerası görüntülerinde, saatler 00.49’u gösterirken, Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz ile motosikletli Ahmet Sülüşoğlu’nun Halkalı’daki lojmanın giriş kapısının önüne birlikte geldikleri görülüyor. Aracından çıkan Celal Yılmaz, motosikletini durdurup inen Sülüşoğlu’na tekme ve yumruk atıyor. O sırada lojmana gelen bir otomobilden inen kişi ile güvenlik görevlileri araya girerek kavgayı ayırıyor. Birkaç dakika süren bu gerginlikten sonra, 33 yaşındaki Ahmet Sülüşoğlu motosikletine binerek lojmanın önünden uzaklaşıyor. Ancak Sülüşoğlu saat 00.57’de, yani kavgadan 8 dakika sonra yeniden motosikletiyle lojmanın önüne geliyor ve kuru sıkı tabancasını çekiyor.

O sırada biri güvenlik görevlisi, biri de sivil giyimli 2 kişiyle birlikte yan yana durmakta olan Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, silahını çekerek yakın mesafeden Sülüşoğlu’na ateş edip öldürüyor. Celal Yılmaz’ın cinayetten sonra telaşlı şekilde cep telefonundan arama yaptığı da dikkat çekiyor.

Haberin Devamı