Gazete Vatan Logo

Kanserli annesiyle çadırda yaşıyor

KAYSERİ’de kanser hastası olan annesiyle çadırda yaşayan Mümin Gergen, mevsimlik işçi olarak il il gezerek onun tedavi masraflarını karşılamaya çalışıyor.

Kanserli annesiyle çadırda yaşıyor

Kayseri-Sivas karayolu üzerinde boş bir arazide çadır kuran Kastamonulu 26 yaşındaki Mümin Gergen, ailesinin hayat hikayesinin dramlarla dolu olduğunu söyledi. Gergen, 12 yıl önce troid kanserine yakalanan annesi 55 yaşındaki Sevim Gergen’in, tedavi olmak için dört defa Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat olduğunu, ancak sağlığına kavuşamadığını bildirdi. Mümin Gergen, 4 çocuk annesi talihsiz kadının konuşma yetisini büyük oranda kaybettiğini, aynı zamanda yatağa bağımlı hale geldiğini de ifade etti. Kanser hastası olan annesine kendisinden başka bakacak kimsenin olmadığını vurgulayan Mümin Gergen, kendisinin de mevsimlik işçi olarak tarlalarda çalıştığını söyledi. Hasta annesi ile il il gezip çadırda yaşayan Gergen, şeker hastası olan babası Mehmet Gergen’in (70) ise ayrıca bağırsaklarından ameliyat olduğunu ve Kastamonu’nun Araç ilçesi’nde oturan kızının yanında yaşamaya başladığını bildirdi.

Annesinin özel bir hastanede ameliyat olabilmesi için yaklaşık 30 bin lira paraya ihtiyaçları olduğunu söyleyen Mümin Gergen, ”Annemin sesinin açılması için yurtdışından bir cihaz gelecek. O cihazın fiyatı da 7 bin euro. Ankara Onkoloji Hastanesi’nde annem 4 defa boğazdan ameliyat olunca, doktorlar özel bir hastanede ameliyat olması gerektiğini söyledi. Özel hastane de ameliyat için 25-30 bin lira para istiyor. Benim maddi durumum yok. Bu konuda yardımseverlerden bir yardım eli bekliyorum. Annemin durumu zaten belli, kendisi gırtlak kanseri. Ben de bir çocuk babasıyım, bazen çocuğumun mama ya da bez ihtiyaçlarını bile karşılayamıyorum. Çadır altında hayatımızı sürdürüyoruz’ dedi.

Haberin Devamı