Mevsimlik İşçi

Mevsimlik İşçi

Son dakika mevsimlik işçi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mevsimlik işçi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mevsimlik işçi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mevsimlik İşçi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mevsimlik işçi gelişmeleri de dahil olmak üzere 355 mevsimlik işçi haberi bulunmuştur. Tüm mevsimlik işçi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre işçiler için şehirler arası yolculuktan barınmaya kadar birçok önemli karara imza atıldı. İşte detaylar...
27.04.2024 Çalışma Hayatı
ÇAYKUR işçi alımı 2024 başvuru şartları ve tarihi! İŞKUR ÇAYKUR mevsimlik işçi alımı başvurusu nasıl yapılır, ÇAYKUR işçi alımı kura çekilişi ne zaman açıklanacak?
ÇAYKUR işçi alımı 2024 başvuru şartları ve tarihi! İŞKUR ÇAYKUR mevsimlik işçi alımı başvurusu nasıl yapılır, ÇAYKUR işçi alımı kura çekilişi ne zaman açıklanacak? ÇAYKUR işçi alımı 2024 başvuru duyurusunun yayınlanmasının ardından işçi alımına ilişkin detaylar sorgulanmaya başlandı. Rize İŞKUR Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre mevsimlik olarak istihdam edilmek üzere 930 beden işçisi, 70 çay eksperi, 55 engelli geçici işçi, 17 eski hükümlü geçici işçi olmak üzere toplamda 1072 mevsimlik işçi alınacak. Peki, ÇAYKUR işçi alımı başvuruları ne zaman? ÇAYKUR işçi alımı başvuru şartları neler? ÇAYKUR işçi kuraları ne zaman çekilecek?
26.04.2024 Çalışma Hayatı
Mardin Derik'te 21 kişinin öldüğü kazanın duruşmasına 5 sanık da katılmadı; şoför ‘mevsimlik işçi’ olduğu için gelmemiş
Mardin Derik'te 21 kişinin öldüğü kazanın duruşmasına 5 sanık da katılmadı; şoför ‘mevsimlik işçi’ olduğu için gelmemiş Mardin’in Derik ilçesinde 2 TIR'ın neden olduğu, 1 polis memurunun şehit, 20 sivilin hayatını kaybettiği, 47 kişinin ise yaralandığı kazaya ilişkin tutuksuz 5 sanığın yargılandığı davanın 5’inci duruşmasına sanıklar katılmadı. Sanık şoförlerden Yunus Şataflı’nın avukatı aracılığıyla mahkemeye ‘mevsimlik işçi’ olduğu için duruşmaya katılmama mazeretini bildirdiği belirtildi.
25.04.2024 Gündem
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı!
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı! Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
Bedriye'yi herkes kayıp sanıyordu! Aylar sonra kan donduran itiraf: Boğarak öldürdüm
Bedriye'yi herkes kayıp sanıyordu! Aylar sonra kan donduran itiraf: Boğarak öldürdüm Konya'nın Akşehir ilçesinde yaklaşık 4 aydır kayıp olarak aranan 3 çocuk annesi Bedriye Kılıç’ın (35) eşi Tayfur Kılıç (35) tarafından boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan Tayfur Kılıç, eşini öldürüp, cesedini uçurumdan attığını itiraf etti.
28.10.2023 Yaşam
Bursa'da korkunç kaza! Mevsimlik işçileri taşıyan kamyonet tarlaya savruldu: 3 ölü, 11 yaralı
Bursa'da korkunç kaza! Mevsimlik işçileri taşıyan kamyonet tarlaya savruldu: 3 ölü, 11 yaralı Bursa'nın Karacabey ilçesinde, mevsimlik işçileri taşıyan kamyonetin tarlaya savrulduğu kazada, 2'si Suriye uyruklu 3 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.
3.08.2023 Yaşam
Esmanur Solmuş uyurken kamyonet altında kalmıştı! Sürücünün ifadesi ortaya çıktı
Esmanur Solmuş uyurken kamyonet altında kalmıştı! Sürücünün ifadesi ortaya çıktı Bursa'da ailesinin mevsimlik işçi olarak çalıştığı fasulye bahçesinde uyurken üzerinden kamyonet geçen Esmanur Solmuş hayatını kaybetti. Babasının kucağında acil servise taşıdığı anlar görenleri kahrederken, kamyonet sürücüsünün ifadesi ortaya çıktı.
25.07.2023 Yaşam
Yüz binlerce çalışanı kapsıyor! 120 gün prim yeterli, 5 bin 365 TL ödeniyor
Yüz binlerce çalışanı kapsıyor! 120 gün prim yeterli, 5 bin 365 TL ödeniyor Turizm, tarım başta olmak üzere birçok sektörde her yıl yüz binlerce vatandaş mevsimlik işçi olarak çalışıyor. Sadece aldıkları yevmiyeye odaklanan bu işçilerin aslında yasal olarak birçok hakkı var. İhbar, kıdem tazminatı, işsizlik maaşı, emeklilik... Peki hangi durumda bu haklar elde edilebilir? İşte detayları...
26.06.2023 Çalışan Hakları
Genç kadını çiftlikte kürekle öldürdü, ağır müebbet cezası onaylandı
Genç kadını çiftlikte kürekle öldürdü, ağır müebbet cezası onaylandı Çanakkale’nin Biga ilçesinde geçen yıl bir tavuk çiftliğinde çalışan 3 çocuk annesi Türkan Demir’i (27), başına kürekle vurarak öldürmek suçundan, hiçbir indirim uygulanmaksızın 'kadına karşı eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan tutuklu sanık Hakkı Elalmış'ın (30) müebbet hapis cezası, Bursa Bölge Adliyesi Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından onandı.
2.06.2023 Gündem
Deprem tarımı da vurdu, mevsimlik işçi bulunamıyor
Deprem tarımı da vurdu, mevsimlik işçi bulunamıyor Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Elazığ'da çiftçiler mevsimlik işçi bulmakta zorlanıyor. Depremden dolayı işçilerin dağıldığını aktaran çiftçiler, zorluk çektiklerini söyledi.
7.05.2023 Yaşam
ÇAYKUR kura sonuçları 2023 isim listesi sorgulama ekranı! İŞKUR Rize Çamlıheşin, Hopa, Trabzon Çaykur kura çekimi sonuç listesi…
ÇAYKUR kura sonuçları 2023 isim listesi sorgulama ekranı! İŞKUR Rize Çamlıheşin, Hopa, Trabzon Çaykur kura çekimi sonuç listesi… 2023 ÇAYKUR kura sonuçları listesi için sorgulamalar devam ediyor. İŞKUR tarafından yapılacak alımlarda toplam 49 çay fabrikasında istihdam edilecek mevsimlik işçiler belli oldu. Alımlar Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki 49 fabrika için yapıldı. Çaykur 1365 mevsimlik emekçi alımı çekilişi 14 Nisan Cuma günü Rize Gençlik ve Spor Salonu’nda saat 09.00’da başladı, akşam 19.00’a kadar sürdü. ÇAYKUR bünyesindeki 51 fabrikada çalışmak üzere başvuran 38 bin 763 kişi arasından belirlenen mevsimlik işçiler için Rize Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda noter huzurunda kura çekildi. Peki, ÇAYKUR kura çekimi sonuçları ve isim listesi ne zaman açıklanacak? İşte ÇAYKUR kura sonuçları 2023 isim listesi sorgulama…
15.04.2023 Personel Alımı
ÇAYKUR kura sonuçları 2023 isim listesi! 1365 mevsimlik işçi alımı ÇAYKUR kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Çaykur kura çekimi isim listesi belli oldu mu? ÇAYKUR kura sonucu sorgulama!
ÇAYKUR kura sonuçları 2023 isim listesi! 1365 mevsimlik işçi alımı ÇAYKUR kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Çaykur kura çekimi isim listesi belli oldu mu? ÇAYKUR kura sonucu sorgulama! ÇAYKUR kura sonuçları isim listesi 2023 sorgulaması başladı. ÇAYKUR 1.365 mevsimlik işçi alımı personel alımı sonuçları için sabırsız bekleyiş başladı. İŞKUR üzerinden alınacak işçiler toplam 49 çay fabrikasında istihdam edilecek. Alımlar Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki 49 fabrikaya yapılıyor. İşte, 2023 ÇAYKUR kura sonuçları isim listesi sorgulama…
14.04.2023 Personel Alımı
Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu neden öldü? Celal Kılıçdaroğlu kimdir, kaç yaşında öldü, hastalığı neydi?
Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu neden öldü? Celal Kılıçdaroğlu kimdir, kaç yaşında öldü, hastalığı neydi? Celal kılıçdaroğlu kimdir, neden öldü, Kemal Kılıçdaroğlu kardeşi için ne dedi? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu hayatını kaybetti. Peki, Celal Kılıçdaroğlu’nun hastalığı neydi?
19.11.2022 Gündem
Sözleşmeli personel ve taşeron işçilere kadro verilecek mi? Belediye şirketlerinde çalışan işçiler kadroya geçirilecek mi?
Sözleşmeli personel ve taşeron işçilere kadro verilecek mi? Belediye şirketlerinde çalışan işçiler kadroya geçirilecek mi? Milyonları ilgilendiriyor! Taşeron, sözleşmeli personel, belediye şirketlerinde çalışan işçiler, geçici ve mevsimlik işçileri ilgilendiren yeni düzenleme geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tek tek açıkladı. Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi, mevsimlik işçiler ile geçici işçilere yönelik de düzenleme, geçici işçilerin hukukunu koruyacak düzenleme ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Peki, Sözleşmeli personel ve taşeron işçilere kadro verilecek mi? Belediye şirketlerinde çalışan işçiler kadroya geçirilecek mi? İşte detaylar…
Soğan rekoltesi ve fiyatıyla üreticinin yüzünü güldürdü
Soğan rekoltesi ve fiyatıyla üreticinin yüzünü güldürdü Yozgat’ın verimli toprakları ile dikkat çeken bölgelerinden olan Aydıncık ilçesine bağlı Kümbet ovada soğan üretiminde 25 bin ton rekolte beklenirken geçtiğimiz yıl tarlada 80 kuruşa satılan soğanın kilogramı bu yıl 4 liradan satışa sunuluyor.
3.10.2022 Ekonomi
Traktörün römorku devrildi; 23 mevsimlik işçi yaralandı
Traktörün römorku devrildi; 23 mevsimlik işçi yaralandı Sivas'ın Kangal ilçesinde mevsimlik tarım işçilerini taşıyan traktörün römorkunun devrilmesi sonucu 23 kişi hafif yaralandı.
16.08.2022 Yaşam
Mevsimlik işçilikte yeni dönem başlıyor! Düğmeye basıldı
Mevsimlik işçilikte yeni dönem başlıyor! Düğmeye basıldı Mevsimlik işçilerle ilgili flaş karar verildi. Tarlada, bahçede, bağda çalışacak işçi bulmak giderek zorlaşıyor; bu konuda yakın zamanda üretici bölgelerde profesyonel hizmet ofislerinin hayata geçirilmesi bekleniyor.
13.08.2022 Ekonomi
Kırıkkale’de aynı aileden 6’sı çocuk 14 kişi içtikleri sudan zehirlendi
Kırıkkale’de aynı aileden 6’sı çocuk 14 kişi içtikleri sudan zehirlendi Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde, içtikleri sudan zehirlenen aynı aileden 6’sı çocuk 14 kişi tedavi altına alındı.
25.07.2022 Yaşam
Yıllık izin, ihbar ve kıdem tazminatı ile ilgili flaş detay! O sektörleri de kapsıyor
Yıllık izin, ihbar ve kıdem tazminatı ile ilgili flaş detay! O sektörleri de kapsıyor Yüz binlerce çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Yıllık izin hakkı doğuyor. Birçok kişi bu haktan haberdar olmadığı için işverenden talepte bulunmuyor. Ayrıca kıdem ve ihbar tazminatı da ödeniyor. Detaylar belli oldu. Çok sayıda çalışan yararlanacak. Yıllık izin, kıdem ve ihbar tazminatı çalışanlaın en az bir yıl aynı iş yerinde çalışarak kazandığı haklar. Mevsimlik olarak çalışanlar bu haklardan yararlanamıyor. Ancak bazı durumlarda mevsimlik olarak çalışanlar için de yıllık izin, kıdem ve ihbar tazminatı hakkı doğuyor.
27.06.2022 Çalışan Hakları
15 yaşındaki kızdan 2 gündür haber yok! Ailesinin çaresiz bekleyişi
15 yaşındaki kızdan 2 gündür haber yok! Ailesinin çaresiz bekleyişi Bursa’nın Karacabey ilçesinde 2 gündür kendisinden haber alınamayan 15 yaşındaki Kezban Sakçak'ın bulunması için ekipler arama kurtarma çalışması başlattı.
31.05.2022 Yaşam
LGS’ye girecek binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor! Tek tek açıklandı, bu detaylara dikkat...
LGS’ye girecek binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor! Tek tek açıklandı, bu detaylara dikkat... Binlerce öğrenciyi ilgilendiren uyarı! Geri sayım başladı, geleceğini güzel bir eğitimle şekillendirmek isteyen gençler için çok az bir zaman kaldı. Uzmanlardan uyarılar art arda geldi, MEB’in yayınladığı örnek sorulara dikkat çekildi. Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) sayılı günler kaldı. Harıl harıl ders çalışan öğrenciler heyecanla 5 Haziran’ı bekliyor. Öğrencilerin derslerine düzenli ve eksiksiz bir şekilde hazırlanması kadar bu emekleri sınava doğru bir şekilde yansıtması da önem taşıyor. Son haftada, sene başından bu yana yapılan çalışmaların değerlendirmesinin yapılması gerektiğini ifade eden uzmanlar, “Hangi ders veya konularda iyisin, nerelerde eksiklerin var? Hangi soru türlerinde zorlanıyorsun? Son hafta en çok neye ihtiyacın var?” gibi sorularla durum değerlendirmesi yapılabileceğini söyledi. İşte LGS öncesi en çok merak edilen sorular ve rahat bir sınav için yapılması gerekenler...
26.05.2022 Eğitim
İşsizlik maaşı ile ilgili son dakika açıklaması! Ve başladı, çalışanların ücretlerinden...
İşsizlik maaşı ile ilgili son dakika açıklaması! Ve başladı, çalışanların ücretlerinden... İşsizlik maaşı, fazla mesai, yıllık izin hakkı, kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili açıklama geldi. Bildirim detayı önem taşıyor. İşçi ve işveren milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Nisan ayı ile birlikte turizm ve tarım sektörlerinde hareketlenme başladı. Bu dönemlerde yoğun bir şekilde sezonluk işçi çalıştırılıyor. İşçilerin sözleşme bitiminde işsizlik maaşı ve kıdem tazminatı hakkı olup olmadığı merak ediliyor. İşverenin sezon sonunda gelecek yıl işçiye kendisi ile çalışılmayacağını bildirirse tazminat yükümlülüğü bulunmuyor. Bildirim yapılıp yapılmaması önemli bir detay. Çünkü herhangi bir bildirimde bulunulmaz ve işçi işe başlatılmazsa işveren iş akdini feshetmiş sayılıyor. Öte yandan işsizlik sigortası fonuna mevsimlik işçilerin ücretlerinden de prim kesiliyor. Peki sezonluk işçiler işsizlik maaşı alabilir mi? Kıdem tazminatı hakları var mı?
14.04.2022 Çalışan Hakları
Dernek aracılığıyla PKK'ya yardıma 16 gözaltı
Dernek aracılığıyla PKK'ya yardıma 16 gözaltı Düzce'de mevsimlik işçilerden tehdit ve şiddet yoluyla para topladıkları ve bunları 'dernek' aracılığıyla terör örgütü PKK/KCK'ya gönderdikleri tespit edilen 16 şüpheli, polisin operasyonu ile gözaltına alındı.
4.04.2022 Gündem
İŞKUR ÇAYKUR işçi alımı başvurusu nasıl yapılır (başvuru ekranı)? ÇAYKUR işçi alımı şartları nelerdir, Çaykur işçi alımı 2022 başvuruları başladı mı?
İŞKUR ÇAYKUR işçi alımı başvurusu nasıl yapılır (başvuru ekranı)? ÇAYKUR işçi alımı şartları nelerdir, Çaykur işçi alımı 2022 başvuruları başladı mı? ÇAYKUR işçi alımı başvurusu 2022 süreci ile ilgili aramalar arttı. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun İllerinde işçi ihtiyacı bulunan yaş çay fabrikalarına noter kurası ile 350 geçici beden işçisi (tahmil tahliye), Rize Cumhuriyet Çay Fabrikası'na 19 engelli geçici işçi, Artvin Arhavi Çay Fabrikası'na 11 engelli geçici işçi; 100. Yıl Pazarlama ve Üretim Bölge Müdürlüğü'ne 250 lise ve dengi okul mezunu teknik kariyerli geçici işçi alımı yapacak. Toplam 630 mevsimlik işçi için başvurular 28 Şubat - 4 Mart 2022 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden yapılacak. Peki, ÇAYKUR 630 işçi alımı başvuru şartları nelerdir? İŞKUR ÇAYKUR işçi alımı başvurusu 2022 nasıl yapılır? İşte Çaykur işçi alımı başvuru ekranı…
28.02.2022 Personel Alımı
ÇAYKUR 630 işçi alımı başvuruları ne zaman? ÇAYKUR İŞKUR mevsimlik işçi alımı şartları nelerdir?
ÇAYKUR 630 işçi alımı başvuruları ne zaman? ÇAYKUR İŞKUR mevsimlik işçi alımı şartları nelerdir? ÇAYKUR işçi alımı 2022 başvuru süreci sorgulanmaya başlandı. ÇAYKUR işçi alımı başvurusu ne zaman başlayacak, başvuru şartları neleri? Sorularına yanıt aranıyor. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde işçi alımı yapacak. Toplam 630 mevsimlik işçi için başvurular 28 Şubat - 4 Mart 2022 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden yapılacak.
25.02.2022 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Mevsimlik İşçi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mevsimlik işçi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.