Gazete Vatan Logo

İlk tabliyeler yerleştiriliyor

İstanbul İzmir arasını 3,5 saate düşürecek olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nde ilk tabliye 6 Ocakta köprüye konuluyor.

İlk tabliyeler yerleştiriliyor

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nde en önemli bağlantı yolu olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nde çalışmalar yeni bir aşamaya geçiliyor. Ayaklar ve bağlantı kabloları tamamlanan köprüde ilk tabliyenin montajı 6 ocakta yapılacak. Toplam 87 tabliyenin yerleştirileceği köprüde montaj çalışmalarının 25 şubatta tamamlanması planlanıyor.

TAKLİF 7 vinci ile kıyıda Altınova Yaşarsan Tersaneleri’nden alınacak olan tabliyeler köprüye taşınacak. İlk tabliyenin montajı Kuzey yoluna 6 ocakta yapılacak. İkinci tabliye ise 7 ocakta Güney yoluna monte edilecek. İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’ne tabliye montajı işlemleri öncesinde Kuzeyde 3 adet kırmızı şamandıralar ikiye düşürülecek. Aynı şekilde Güneyde bulunan 3 adet yeşil şamandıra sayısı da ikiye düşürülecek. İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nde konulacak olan 87 tabliyenin 26 tanesi dev tabliye olarak belirtiliyor.

Gebze- Gemlik kesiminde yüzde 83, Gebze- Orhangazi-Bursa kesiminde yüzde 74, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir’in de yüzde 45’i bitti. Projenin tamamında yüzde 44 fiziksel gerçekleşme sağlandı.

Haberin Devamı