Gazete Vatan Logo

Bin kilometrelik yürüyüş yolu!

Antalya’daki 180 kilometrelik Toros Yolu, bir hayali gerçekleştiriyor. Güzergah tamamlandığında Antalya’dan Hatay’a uzanan sırt çantalıların yürüyeceği 1000 kilometrenin üzerinde bir yol hayata geçirilmiş olacak

Bin kilometrelik yürüyüş yolu!

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ‘Botanik Turizmi Projesi’ kapsamında Orman Yüksek Mühendisi Nusret Yakışıklı tarafından keşfedilip, işaretlenip, levhalandırılan 180 kilometrelik Toros Yolu, doğaseverleri bekliyor. Yakışıklı, Toros Yolu’nun Antalya’nın doğusunda Akseki- İbradı yöresinde, Akdeniz’in Safranbolusu olarak tanımlanan, mimarinin çok iyi olduğu bölgede yer aldığını belirti.

Antalya’dan Hatay’a

Toros Yolu’nun 180 kilometre uzunluğunda göç ve kervan yolları ile taş döşeme yollarının karışımı, köylere, vadilere, kanyonlara, nehirlere, Torosların simgesi olan kardelen çiçeklerine uğrayan bir güzergah olduğunu belirten Yakışıklı, şunları söyledi: “İlk etapta Akseki’den İbradı Sülek Yaylası’na ve Çimi Yaylası’na uzanan bir kolla 180 kilometre güzergah levhalandırıldı. Akseki- İbradı- Beyşehir arası keşifleri yapıldı. Antalya bağlantısı keşifleri yapıldı.”

Toros Yolu’nun bir ‘hayalin’ ürünü olduğunu vurgulayan Yakışıklı, “Antalya’dan Beyşehir’e, Beyşehir’den Konya’ya, Konya’dan Mersin’e, Mersin’den Adana’ya, Hatay’a kadar uzanan bir hayal var burada. Bu hayalin bir aşaması olan Adana’daki Toros Yolu-Anavarza Yolu ki, yaklaşık 200 kilometrelik bir güzergah. Orada da etüt çalışmalarına başlandı. Bağlantılar tamamlandığında Antalya’dan Hatay’a 1000 kilometrelik bir yürüyüş yolu olacak” dedi.

Haberin Devamı

Kanada’daki 14 bin km!

Projenin mimarlarından Nusret Yakışıklı “Bu tür uzun yürüyüş yolları Avrupa’da, Amerika’da ve Kanada’da var. Bugün Kanada devleti 14 bin kilometre uzunluğundaki trans yürüyüş yolu yapıyor. Bizim Toros Yolu 4 mevsim yürünebilecek bir yol. Ortalama yüksekliği 1000 metreden başlayıp 2000 metrelerde dolaşan bir bölge” dedi.