Gazete Vatan Logo

Baldızı yerine balkonda çamaşır asan kadını vurmuştu! Karar çıktı

İstanbul Bağcılar'da tartıştığı baldızının arkasından ateş eden ve balkonda çamaşır asan kadını başından vurduğu iddia edilen sanık Murat İşçi hakkında karar çıktı. İki ayrı suçtan toplam 6 yıl hapis cezası verilen sanık hakkında tahliye kararı çıktı.

Baldızı yerine balkonda çamaşır asan kadını vurmuştu! Karar çıktı

İstanbul Bağcılar'da 7 Ekim 2020 tarihinde tartıştığını baldızı F.K.‘nın arkasından silahla ateş eden ve balkonda çamaşır asan Hatice Yakupoğlu'nu başından vurarak yaraladığı iddia edilen sanık Murat İşçi hakkında karar açıklandı. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Murat İşçi ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmaya Hatice Yakupoğlu'nun eşi Murat Yakupoğlu da izleyici olarak katıldı.

Duruşmada bilirkişi raporu okundu

Raporda, silahtan çıkan mermi çekirdeğinin insan vücudunda ağır yaralanma, uzuv kaybı ve ölüme sebebiyet verecek derecede olduğu belirtildi. Müşteki Hatice Yakupoğlu'nun avukatı İbrahim Al beyanında, “ Bilirkişi raporu ve sanık tarafının savunmalarının yerinde olmadığı anlaşılmaktadır. Sanık ile müvekkilin bulunduğu balkonun mesafesinin 20 metre olduğu anlaşılmaktadır. Sanığın sıkmış olduğu merminin müvekkile isabet ettiği ispatlanmıştır. Müvekkilim yüzde 90 oranında engellidir. Olaydan sonra epilepsi hastası olmuştur. Kasten öldürmeye teşebbüs suçu sabittir” dedi.

Sanık avukatı Elif Naz Köle beyanında, “Aradaki mesafenin 23 metre olduğunu söylemiştik. Rapor bizim savunmalarımızı doğrulayacak niteliktedir. Müvekkilin hangi yöne ateş ettiği tespiti mümkün değildir. Müşteki ilk ifadesinde silah sesi dahi duymadığını söylemesine rağmen keşifte ilk basamakları çıktığında silah sesi duyduğunu beyan etmiştir” şeklinde konuştu.

Savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, İşçi'nin ‘Silahla tehdit' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar ‘Olası kastla yaralama' suçundan ise 1,5 yıldan 6 yıla kadar hapsini talep etti. Sanık son sözünde, “Vereceğiniz her ceza için ellerinizden öperim. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti kararını açıkladı

Mahkeme heyeti sanık Murat İşçi hakkında, müşteki F. K.ye karşı ‘silahla tehdit' suçundan 3 yıl hapis cezasına, müşteki Hatice Yakupoğlu'na karşı ‘olası kastla ile yaralama' suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca sanığın tahliyesine hükmetti.
Müşteki Hatice Yakupoğlu'nun eşi Murat Yakupoğlu duruşma salonunun önünde, “Benim için adalet bitmiştir, bizim canımız yandı. Mermi hala eşimin beyninde, benim eşimin hayatı bitti. Adam tahliye edildi” diyerek isyan etti.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Murat İşçi için ‘kasten öldürmeye teşebbüs' ve ‘olası kastla öldürmeye teşebbüs' suçlarından 13 yıl 6 aydan 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep etti.

Haberin Devamı