Gazete Vatan Logo

Alperen’in ölümünde karı-kocaya 14’er yıl!

Servis minibüsünde unutulan 3 yaşındaki Alperen’in ölümüyle ilgili olarak özel anaokulunun kurucusu Yurdagül İşgören ve servis şoförü eşinin 14 yıla kadar hapsi istendi.

Alperen’in ölümünde karı-kocaya 14’er yıl!

İzmir’de servis minibüsünde unutulan 3 yaşındaki Alperen Sakin’in ölümüyle ilgili olarak Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Alperen’in “yüksek sıcaklıkta kapalı ortamda kalmasına bağlı hipertermi (vücut ısısının aşırı yükselmesi) sunucunda” öldüğü belirtildi. İddianamede şu ifadelere yer verildi.

- Özel anaokulunun kurucusu olduğu belirlenen Yurdagül İşgören yönetmeliklere aykırı şekilde 18 yaşındaki lise eğitimini henüz tamamlamamış olan D.K.’yı servis aracında “servis ablası” olarak görevlendirdi.

- Servis şoförü Taner İşgören diğer çocukların araçtan indirilmesine rağmen araçta unutulan Alperen Sakin’i fark etmedi, yaşları itibarıyla küçük olan çocukların servis aracında unutulup unutulmadığını kontrol etmeden aracı okulun yanındaki park alanına kilitledi.

- Okul Müdürü B.G. de yönetmeliklere aykırı şekilde “servis ablası” olarak D.K.’nın görevlendirilmesini onayladı.

- Servis aracı olarak kullanılan minibüs “okul servis araçları hizmet yönetmeliği”ne uygun değildi.

Haberin Devamı

- Kamera görüntülerinin izlenmesi engellendi, kamera kayıt cihazı saklandı.

- Çalışanlar ‘Doğruyu söylerseniz meslek hayatınız biter’ sözleriyle tehdit edildi.

Altı sanığa toplam 56 yıl

Hazırlanan iddianamede, okulun kurucusu Yurdagül ve servis şoförü eşi Taner İşgören’in 3 yıldan 14 yıla kadar, servis ablası olarak çalıştırılan D.K. ile okul müdürü B.G.’nin 3 yıldan 9 yıla kadar, usta öğretici A.G.’nin 2 yıldan 5 yıla kadar, A.S.’nin ise 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.